Square Enix plánuje vstříc nové éře nahradit svého prezidenta. Ve vedení působil deset let
i Zdroj: Square Enix
Novinka Square Enix plánuje vstříc nové éře nahradit svého prezidenta. Ve vedení působil deset let

Square Enix plánuje vstříc nové éře nahradit svého prezidenta. Ve vedení působil deset let

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 3. 2023 08:00

Japonská společnost Square Enix oznamuje po loňském prodeji svých západních studií plány na změny ve svém vedení. V novém sdělení, které bylo oficiálně uveřejněno skrze Square Enix Holding, odhalilo vydavatelství plán na výměnu Josukeho Macudy na postu prezidenta společnosti. Macudu by měl podle aktuálního návrhu nahradit Takaši Kirju, který je v současnosti ředitelem Square Enix prvním rokem. Rozhodnutí ještě do uzavření podléhá schválení akcionářů, k jejichž hlavnímu jednání dojde v červnu tohoto roku.

Reklama

  • Japonské vydavatelství Square Enix oznamuje po deseti letech ve funkci plán na změnu svého firemního prezidenta
  • Za stávajícího prezidenta Josukeho Macudu má dosednout aktuální ředitel Square Enix Takaši Kirju

Macuda, jenž by se v případě  odsouhlasení, měl rozejít s firmou po deseti letech v jejím čele, převzal funkci prezidenta po někdejším držiteli Jojčim Wadovi v roce 2013. Objevil se též v souboji s bossem v NieR: Automata, a to rovnou po boku již bývalého prezidenta PlatinumGames Keničiho Sata. V posledních měsících mluvil také o potřebě cílit na blockchainové hry, čímž naopak získal spíše antipatie těch tradičních hráčů, kteří volali po tradičních hrách. 

Oficiální firemní zdůvodnění návrhu na nahrazení ředitele:

„Vzhledem k turbulentním změnám, které se dějí v podnikatelském prostředí a v zábavním průmyslu je cílem námi navrhované změny přetvořit řídící tým s cílem přijmout stále se vyvíjející technologické inovace a maximálně využít kreativitu firmy, aby mohla svým světovým zákazníkům poskytovat ještě vyšší úroveň zábavu," uvádí oficiální zpráva.

Navrhovaný nástupce, Takaši Kirju, je ve Square Enix v přímém kontrastu naopak spíše nováček. V červnu 2020 stanul ve firmě rovnou jako generální ředitel divize pro firemní plánování, přičemž ještě předtím působil jako generální ředitel Dentsu Innovation Initiative, výzkumné organizace zaměřené na vývoj technologií, včetně blockchainu a webu 3.0.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama