SpongeBob remake prodal milion kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka SpongeBob remake prodal milion kopií

SpongeBob remake prodal milion kopií

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 1. 2021 16:10
Reklama

Jak už jsme v průběhu posledních let zjistili, s dospělou generací hráčů se vývojářům vyplatí tvořit spoustu remasterů a remaků starých her, na kterých „starší“ generace vyrůstala. Svědčí o tom i nový článek webu GamesIndustry, který se věnuje vydavatelství THQ Nordic.

V tom se redakce zaměřila na úspěch licencovaných her, které THQ přetavuje do AA projektů. Velkým ukazatelem úspěchu byl remake SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated. Dle ředitele THQ Nordic Klemense Kreuzera byla hra „fantastickým trhákem“, který prodal přes jeden milion kopií, v budoucnu se dokonce počítá s překonáním dvoumilionové hranice. I díky tomu se THQ rozhodlo koupit vývojáře tohoto remaku - studio Purple Lamp. To v současné chvíli pracují na The Guild 3 a dalších dvou neoznámených projektech.

„Myslím si, že žánr 3D akčních adventurních skákaček je nesmrtelný. Hry z tohoto žánru možná nebyly tím hlavním, co se v minulých letech tvořilo, ale jsou to jedny z nejzábavnějších her, u kterých můžete strávit buď 20 minut nebo 2 hodiny. Je tam okamžitý přístup a hlavně zábava. A o tom herní průmysl je, o zabavení lidí,“ tvrdí Kreuzer.

I proto se chce THQ Nordic nyní zaměřit na tvoření remaků či pokračování licencovaných her, jejichž počet se po úspěchu SpongeBoba údajně zdvojnásobil. V současné chvíli se v rámci celého vydavatelství tvoří celkem 61 her, z nichž veřejnost ví pouze o třetině. Některé z nich ale vyjdou až v létě 2024.

SpongeBob remake prodal milion kopií
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama