Spolutvůrce prvních dvou dílů Diabla připravuje akční hru se studiem veteránů Blizzard North. V plánu mají změnit žánr RPG
i Zdroj: Moon Beast Productions
Novinka Spolutvůrce prvních dvou dílů Diabla připravuje akční hru se studiem veteránů Blizzard North. V plánu mají změnit žánr RPG

Spolutvůrce prvních dvou dílů Diabla připravuje akční hru se studiem veteránů Blizzard North. V plánu mají změnit žánr RPG

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 3. 2023 08:20

Erich Schaefer, který se u vývoje her nejvíce proslavil jako jeden z předcích tvůrců diablovek (neplést s Timen Schaferem, autorem Psychonauts), se připojuje ke studiu Moon Beast. Schaefer se zde ujme pozice kreativního ředitele neoznámeného projektu, což je podobná pozice, jakou zastával dříve. Jeho úkolem bude řídit jeho kreativní vizi.

Reklama

  • Bývalý spolutvůrce původních dílů série Diablo se shledává s bývalými kolegy v nezávislém studiu Moon Beast
  • Jejich cílem je revoluce RPG žánru skrze tvorbu nového akčního počinu

Schaefer v minulosti založil celkem čtyři studia, která se zapsala do herních análů kvůli dílčím hrám. Jedná se o studia: Blizzard North (Diablo 1 & 2 a Diablo 2: Lord of Destruction), Flagship Studios (Hellgate: London), Runic Games (Torchlight) a nakonec Double Damage Games (Rebel Galaxy).

V rozhovoru pro GamesBeat nastupující vývojář uvedl, že se o práci v Moon Beast začal zajímat poté, co se setkal s jeho zakladateli – Peterem Huem a Philem Shenkem – a zjistil, že jeho někdejší kolegové pracují na RPG, které ho nadchlo.  

„Jsem nesmírně nadšený, že mohu [po naší společné minulosti] opět pracovat s Peterem a Philem, neboť ve stávajícím bodě své kariéry jsem už dost vybíravý a chci dělat jen na projektech, co mě baví, a zkouší něco jiného,“ uvedl Schaefer. Ve svém dalším slově pak řekl, že je velice potěšen tím, co tým za tak krátkou dobu vybudoval, neboť to prý podnítilo jeho představivost do další právce. Stejně jako zbytek týmu prý také věří, že díky opětovnému shledání kreativních myslí, které kdysi potkal v Blizzard North, způsobí další revoluci RPG žánru. 

Spolutvůrce prvních dvou dílů Diabla připravuje akční hru se studiem veteránů Blizzard North. V plánu mají změnit žánr RPG
i Zdroj: Moon Beast Productions

Pakliže jde o hru, skrze níž se tak má stát, aktuálně víme jen velice málo. Známo je pouze to, že půjde o jakési fantasy akční RPG, což ovšem podle slov Shenka není při uvážení tvůrců zase tolik překvapivé. 

Naším úkolem je najít nové způsoby, jak udělat tento druh her zábavnější a efektivnější," dodal. „Založili jsme Moon Beast, abychom se na ARPG podívali novým pohledem. Tolik z toho, co dnes vidíme, je poměrně lineární evolucí původního Diabla," dodal Hu. „Vrátit se zpět a znovu objevit izometrický žánr ARPG s Erichem je pro mě jako splněný sen."

Schaefer se také dále zmínil, že hry ho inspirovaly, jsou především tituly, jako je Diablo, Torchlight či Path of Exile, jež podle něj obsahují jisté prvky 4X strategie. Říká, že všechny jsou v podstatě stejné, jelikož mají pět rozdílných tříd a každá z nich má strom dovedností, který postupně rozvíjíte. Dodává, že tuto strukturu ve hrách miluje. Současně má ale prý pocit, že je už poměrně náročné tyto systémy dále tvořit, jelikož vyžadují dobrý a trvalý obsah, velkou kampaň a rozpočet na úrovni Blizzardu.

Serveru GamesBeat na popud dalších otázek nakonec také řekl, že Moon Beast aktuálně zaměstnává asi 12 lidí, což je méně, než je běžně zvykem. Na druhou stranu, sám Schaefer má s vedením menších týmů bohaté zkušenosti. V Runic Games vytvořil Torchlight s týmem pouhých 25 lidí, přičemž už nyní se ví, že na GDC 2023 připravuje prototyp pro potenciální partnery.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama