Splatoon 3 trhá rekordy prodejů v Japonsku, skvěle se prodává i ve Velké Británii
i Zdroj: Nintendo
Splatoon 3 Novinka Splatoon 3 trhá rekordy prodejů v Japonsku, skvěle se prodává i ve Velké Británii

Splatoon 3 trhá rekordy prodejů v Japonsku, skvěle se prodává i ve Velké Británii

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 9. 2022 12:26

Nejnovější exkluzivita pro konzole Nintendo Switch, multiplayerová střílečka Splatoon 3, slaví obří prodejní úspěch. Třetí díl série na konci minulého týdne navázal na popularitu předchůdců a v domácím Japonsku se stal nejrychleji prodávanou hrou platformy v historii. A skvěle si vedl i ve Velké Británii.

Reklama

  • Splatoon 3 se stal nejrychleji prodávanou hrou platformy Nintendo Switch v domácím Japonsku
  • Za tři dny prodal 3,45 milionu kopií
  • Jedničkou je i ve Velké Británii

V Japonsku se jen během pátku a víkendu prodalo 3,45 milionu kopií, do čehož je započítána jak digitální tak fyzická distribuce. Dle Nintenda jde o vůbec nejrychleji prodávaný titul v historii platformy. To je při myšlence, že na konzoli vyšly megahity jako Zelda: Breath of The Wild, Mario Kart 8: Deluxe, Pokémon Sword & Shield, Legends: Arceus nebo Animal Crossing: New Horizons obrovský úspěch.

Teď zůstává otázkou, jak bude titul schopný na tento prvotní úspěch navázat v dalších dnech a týdnech. 

Nejde ale jen o Japonsko. Další zemí s velmi transparentními výsledky prodejů (tentokrát jen fyzických kopií) her je Velká Británie, kde taktéž Splatoon 3 obsadil první místo. Žebříček se přitom uzavíral 10. září, tedy jen den po vydání. V tomto případě ale nejde o rekord. Jde sice o vůbec první výskyt série Splatoon na prvním místě, z hlediska čistého počtu se ale Splatoonu 3 prodalo v prvních dnech ve Velké Británii o 9 % méně, než druhého dílu. 

První místo může vycházet také z toho, že Splatoon 3 nemá žádnou pořádnou konkurenci. V aktuálním žebříčku se na druhém místě nachází Horizon: Forbidden West, několik měsíců stará exkluzivita pro PlayStation. První díl přitom musel soupeřit s třetím Zaklínačem, a navíc vycházel na velmi špatně prodávaném Wii U. Splatoon 2 zase vycházel ve stejné době jako Crash Bandicoot N.Sane Trilogy, a to jen pár měsíců po startu prodeje konzolí Switch, kdy ji vlastnil jen zlomek dnešního počtu majitelů.

Splatoon 3 představuje nové zbraně, mapy, doplňky i sběratelskou minihru Tableturf
i Zdroj: Nintendo

Splatoon 3 představuje nové zbraně, mapy, doplňky i sběratelskou minihru Tableturf

Očekávaný třetí díl multiplayerové střílečky Splatoon se včera představil v dalším z podrobných streamů Nintendo Direct.…

11. 8. 2022 09:26

Nintendo v současnosti dominuje lokální statistice. Britové do nejlepší desítky prokoupili hned pět exkluzivit (Splatoon 3, Mario Kart 8 Deluxe, Switch Sports, Animal Crossing: New Horizons, Pokémon Legends: Arceus) a jeden port (Switch verzi Minecraftu). Opět však připomínáme, že na Switchi jsou nákupy fyzických nosičů stále obvyklejší než u klasických konzolových platforem a PC.

My se ke kopii Splatoonu 3 dostali v den vydání a David už pilně chystá recenzi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama