Spekulace se potvrdily. Právě dnes vyšla vylepšená verze Quake 2
i Zdroj: Bethesda Softworks / Nightdive Studios, id Software,
Quake 2 Novinka Spekulace se potvrdily. Právě dnes vyšla vylepšená verze Quake 2

Spekulace se potvrdily. Právě dnes vyšla vylepšená verze Quake 2

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 8. 2023 21:45 6

Po zvěstech, které po hrstech naznačovaly, že by se dnešek mohl ukázat právě jako den, kdy už dojde na oznámení remasteru Quake 2, dochází k naplnění tohoto očekávání. Od společnosti id Software přímo na úvod QuakeConu přišla zpráva, že již vydává předělávku druhého dílu. Hra je dostupná pro konzole Xbox One, Xbox Series, PS4, PS5, PC a Nintendo Switch.

Reklama

  • QuakeCon přišel s očekávaným oznámením remasteru druhého Quakea
  • Hra vyšla už dnes a je dostupná na Xbox One, Xbox Series, PS4, PS5, Switch a PC (Microsoft Store, Steam, a GOG)
  • Na hře pracuje opět studio Nightdive a obsahuje původní i novou verzi 

Stejně jako v případě podobně stylizovaného remasteru prvního dílu z roku 2021, i novou verzi připravili retro specialisté ze studia Nightdive. I její seznam novinek je tak rozsáhlý. Za svých 10 dolarů dostanete např. pouze technicky vylepšenou hru po stránce vyhlazování hran, nových modelů, dynamického osvětlení, nových animací, chování nepřátel, prvků přístupnosti, podpory širokoúhlých monitorů a rozlišení 4K.

Quake 2 remaster taktéž obsahuje ale více než jen pozlátku. Nad rámec toho, že hra obsahuje i původní soundtrack, jde o přibalenou původní hru z roku 1997, 2 balíčky misí The Reckoning a Ground Zero (přidávají 33 úrovní do kampaně a 21 map pro Deathmatch), hru Quake 2 64 a nový balíček Call of the Machine, jenž pochází od studia Machine Games.

Co se týče právě řečeného Call of the Machine, ten obsahuje 28 nových úrovní kampaně a další mapu pro Deathmatch. Remaster také obsahuje nově online kooperaci pro 4 hráče a lokální split-screen. Rozdělená obrazovka podporuje znovu 4 hráče v Deathmatchi (8 hráčů na Xboxu Series), zatímco online hra pojme až 16 hráčů. Pro offline i online Deathmatch a Team Deathmatch můžete ovšem taktéž využít i boty.

Konzole PlayStation a Nintendo Switch využívají také gyroskopické ovládání, zatímco pro Xbox a PC je podporován xCloud. Pro jeho využití je samozřejmě zapotřebí aktivní předplatné služby Game Pass Ultimate.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama