Speedrunneři dál stlačují časy Pokémon Shining Pearl, nový rekord na dohrání je 33 minut
i Zdroj: Hrej.cz
Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl Novinka Speedrunneři dál stlačují časy Pokémon Shining Pearl, nový rekord na dohrání je 33 minut

Speedrunneři dál stlačují časy Pokémon Shining Pearl, nový rekord na dohrání je 33 minut

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 11. 2021 15:33

V pátek jsme informovali o tom, že se odborníci na rychlé dohrávání her vrhli s vervou na aktuální remaky her Pokémon z čtvrté generace. Tehdy platilo, že rekordem pro dohrání Pokémon Shining Pearl je zhruba 51 minut. Jen během víkendu se ale tento výsledek podařilo skutečně mohutně překonat, speedrunner Werster rekord zlepšil o téměř 20 minut, na 33 minut a deset vteřin.

Reklama

  • Rekord pro dohrání Pokémon Shining Pearl přes víkend klesl o téměř 20 minut
  • Nejlepšímu speedrunnerovi už stačí jen něco přes půl hodiny
  • Využití chyb je tradičně velmi působivé

Server Nintendolife připomíná, že standardně, dle statistik webu HowLongToBeat, hráči remaky Pokémon Diamond a Pearl dohrávají zhruba za 24 hodin, v závislosti na tom, jak pečliví jsou. 

Werster ale díky efektivnějšímu využití všemožných glitchů a technických nedostatků hry dokáže většinu příběhu s klidným srdcem přeskočit a velkou částí hry doslova proplout. Ke svým průběhům sepsal i obsáhlé poznámky, které osvětlují některé metody, jak lze ušetřit při dohrávání čas. Úsměvné je třeba to, že Werster okamžitě v menu vypíná zvukové efekty. To má vést k ušetření pár vteřinek času, protože se pak nepřehrávají motivy při sbírání předmětů a nepřicházejí tak krátké pauzy v hraní.

Klíčový je stále bug aktivovaný stisknutím více tlačítek najednou v inventáři. Ten umožňuje pohyb po světě s otevřenými nabídkami, což neaktivuje příběhové skripty, které by jinak hráči bránily v cestě. Asi nejúchvatnější je popis chyby nazvané “Surf on land via storage”. „Skrz provedení bugu Door Storage a následné aktivace schopnosti Surf. Hra následně provede animaci vcházení do dveří, ale do Bibarela, takže se přenesete do dveří v Bibarelovi, a můžete surfovat po pevnině,“ vysvětluje Werster. Chudák Bibarel.

Za nejtěžší moment akce označuje rekordman chytání nutného Pokémona pro jeden jediný nepřeskočitelný souboj ve hře. Na ten je totiž potřeba vhodný Pokémon s dostatečně vysokou úrovní, a šance na chycení adekvátního stvoření je poměrně nízká.

Přesvědčte se sami na videu výše. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama