Soudcem během Velké francouzské revoluce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Soudcem během Velké francouzské revoluce

Soudcem během Velké francouzské revoluce

Marek Selinger

Marek Selinger

3. 12. 2018 11:56
Reklama

Liberté, égalité, fraternité. Asi i ti, kteří úplně neholdují dějepisu, tato slova někdy slyšeli. Jedná se o hesla Velké francouzské revoluce, jež měla na konci 18. století značný geopolitický dopad na celý evropský kontinent. Před pár lety se tyto události snažil přiblížit hráčům Assassin’s Creed: Unity, nyní se chystá další hra s tímto tématem.

Ta ponese vcelku prostý název We. The Revolution a ujmeme se v ní role soudce, který rozhoduje o životě a smrti obyčejných občanů i revolucionářů. Budeme nuceni vážit veškerá fakta, která nám budou poskytnuta, ale i třeba rodinnou situaci obžalovaného či politický nátlak, který na nás bude vytvářen. Na to vše bude před vyřknutím rozsudku nutno brát ohled, což dává tušit, že morální dilemata se stanou zásadním bodem hratelnosti.

Hra bude zasazena bude do roku 1794, tedy do období teroru, kdy o vládu nad Francií usilovaly dvě politické frakce – girondisté a jakobíni. Vítězně z klání vyšli druzí jmenovaní, z čehož pro hráče-soudce vyplývá, na které straně bude stát on sám. Titul byl oznámen již v roce 2017 na německém Gamescomu trailerem, z něhož je jasně patrná výrazná stylizace. Za vývojem stojí menší polské studio Polyslash, jehož zástupci naplánovali datum vydání We. The Revolution na 21. března 2019, přičemž v tento termín hra vyjde pouze na PC, o něco málo později se dostane i na Switch. O verzích na velké konzole nejsou zatím žádné zprávy.

My se na každou historickou hru těšíme, zvláště když pojednává o tak důležité historické události z dosud neviděné perspektivy. A co vy, zamlouvá se vám We. The Revolution? Dejte nám vědět v diskuzi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama