Sony si zaregistrovala patent na platformu pro sázení na e-sport
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka Sony si zaregistrovala patent na platformu pro sázení na e-sport

Sony si zaregistrovala patent na platformu pro sázení na e-sport

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 5. 2021 04:00

Zhruba před měsícem se objevila zpráva o patentu, který odkazoval na umělou inteligenci schopnou převzít kontrolu nad ovládáním postavy. Do budoucna zřejmě půjde o zcela běžnou věc, tedy alespoň na konzolích PlayStation, patent si totiž zaregistrovala Sony. Společnost nicméně nepolevuje.

Reklama

  • Patent poukazuje na platformu pro sázení na e-sport
  • Návrh počítá s podrobnými statistikami konkrétních hráčů
  • Systém nabídne divákům zajímavé sázky na vybrané situace
  • Zatím nic nenasvědčuje tomu, že platforma skutečně vznikne

Vyšlo totiž najevo, že Sony už v roce 2019 podala žádost na registraci patentu na platformu pro online sázení. Ke zveřejnění došlo teprve před několika dny. Dle popisu se jedná o sázení na e-sportová klání. Systém by měl využívat záznamy o posledních výkonech daného sportovce, z nichž následně vygeneruje konkrétní kurz, který pak nabídne divákům. 

Dle návrhu budou mít sázkaři k dispozici celou řadu více či méně relevantních informací, například poměr výher a proher v dané hře. Popis patentu zmiňuje i speciální sázky, třeba na délku utkání, nebo čas, který bude hráč potřebovat k vítězství.

Sluší se dodat, že nyní nic nenasvědčuje tomu, že by byl nápad uveden do praxe. Jedna zajímavá souvislost by se ale přeci jen našla. Sony totiž letos v březnu investovala do Evolution Championship Series, největšího turnaje v bojových hrách. O akvizici se dělí se společností RTS. Proslulý turnaj láká pozornost diváků z celého světa, čehož by Sony eventuálně mohla využít. 

Velmi brzy se ostatně uskuteční digitální event Evo Online, účastníci změří síly v titulech Tekken 7, Street Fighter V, Mortal Kombat 11 nebo Guilty Gear Strive. Akce odstartuje začátkem srpna. Kdo ví, třeba se dočkáme zajímavého oznámení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama