Sony má ovladač s dotykovým displejem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony má ovladač s dotykovým displejem

Sony má ovladač s dotykovým displejem

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

12. 11. 2018 14:30 20
Reklama

Ať už si to přejeme, nebo ne, nová konzolová generace již brzy začne klepat na dveře. Kromě pozvolného oznamování titulů, kterých si na Xboxu One a PlayStationu 4 již neužijeme, je jednoznačnou známkou i nový patent Sony, popisující ovladač, který bude pravděpodobně spjat s PlayStationem 5.

Americký patentový úřad byl o tento kousek obohacen v říjnu, a součástí patentu je i poměrně detailní popis periferie. Kromě nepříliš zajímavých klasických částí je řeč i o dotykovém displeji, nacházejícím se ve vrchní části ovladače – tedy tam, kde se u současného ovladače nachází dotyková ploška.

Z popisu není zřejmé, zdali se nějak mění i zbytek periferie, je tedy možné, že dotykový displej bude jediným rozdílem proti aktuálnímu gamepadu. Vzhledem k tomu, že veřejnost nemá žádný přístup k nákresům či fotografiím, se tak můžeme jen domýšlet, zdali půjde opravdu o DualShock pro PS5, novou revizi PS4 DualShocku, nebo něco úplně jiného.

Co vám nejvíce vadí na současném ovladači k PlayStationu 4? Ocenili byste vychytávku v podobě plnohodnotného dotykového displeje? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama