Sony bude i nadále portovat hry na PC. Musí ale přijít ten správný čas
i Zdroj: Guerrilla Games / Sony
Novinka Sony bude i nadále portovat hry na PC. Musí ale přijít ten správný čas

Sony bude i nadále portovat hry na PC. Musí ale přijít ten správný čas

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 6. 2021 03:35

Minulý měsíc došlo na vydání PC verze open-world jízdy Days Gone, což mnohé vedlo k zamyšlení, zda se zde exkluzivity pro konzole PlayStation začnou objevovat ve větší míře. Poslední informace naznačují, že ano.

Reklama

  • Šéf PlayStation Studios potvrdil, že dojde na další porty na PC
  • Cílem je oslovit nové hráče
  • PC verze se však patrně budou objevovat s velkým zpožděním

K portování na PC se totiž vyjádřil Herman Hulst, šéf PlayStation Studios. Nejprve poukázal na velký úspěch Horizon Zero Dawn, ten podle něj ukázal, že i lidé mimo ekosystém kolem konzolí PlayStation mají chuť na hry, které zde vychází. “Chtěl bych ale zdůraznit, že PlayStation i nadále zůstane tím nejlepším místem pro hraní her z produkce PlayStation Studios hned po jejich vydání. Na druhou stranu také oceňujeme PC hráče, i do budoucna budeme hledat ty správné momenty pro vydání každé hry,” vysvětlil a v této souvislosti dodal, že na port Days Gone došlo zhruba dva roky po vydání.

Zároveň vyjádřil přání, aby si i noví fanoušci tituly z produkce Sony užili. “A to je ten cíl - chceme oslovit nové hráče, kteří ještě nemají zkušenost se skvělými příběhy, postavami a světy, co jsme vytvořili.” Závěrem také dodal, že vydávání her na PC nikdy nepůjde na úkor budování atraktivního lineupu pro konzole.

Portování na PC zkrátka zapadá do nové strategie, jejímž cílem je oslovit další zákazníky a představit jim značky, ke kterým by se jinak patrně nikdy nedostali. S tím souvisí i snaha pokrýt segment mobilních her nebo filmový průmysl. V následujících třech letech chce Sony investovat 18,4 miliardy dolarů za účelem oslovení dalších zákazníků. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama