PlayStation potvrzuje záměr expandovat do mobilního průmyslu. Chce doplnit své AAA tituly
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation potvrzuje záměr expandovat do mobilního průmyslu. Chce doplnit své AAA tituly

PlayStation potvrzuje záměr expandovat do mobilního průmyslu. Chce doplnit své AAA tituly

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 5. 2021 16:30 1

Sony dnes zveřejnilo dokumenty ze strategické konference pro investory, kde vedení prozradilo své plány do budoucna – a že jich je. Na začátku dubna jsme vás informovali o pracovní nabídce PlayStationu, která naznačovala zájem studia o mobilní trh, což nyní samotné vedení potvrzuje.

Reklama

  • PlayStation potvrzuje plány zaměřit se i na mobilní gaming
  • Mobilními tituly chce doplnit AAA hry
  • Zároveň chce v příštích třech letech investovat miliardy dolarů pro růst ekosystému

V dalších třech letech bude Sony investovat 18,4 miliardy dolarů do rozšíření ekosystému ze současných 160 milionů zákazníků až na jednu miliardu. Dosáhnout tohoto masivního čísla bude náročné a Sony plánuje větší spolupraci mezi různými divizemi. Například Demon Slayer by měl dostat vlastní film i hru, na druhé straně pracuje PlayStation Productions na celkem desítce filmů založených na značkách PlayStation . První vlaštovkou má být film Uncharted s premiérou plánovanou na únor.

Mimo to ale Jim Ryan, ředitel SIE, potvrzuje, že se studio chce rozšířit i do „služeb, mobilů a sociálních prostorů“, a to s pomocí first-party IP. „Přemýšleli jsme nad tím, jak si hráči užívají náš obsah a už jsme měli úspěch s experimentováním s mobilními hrami a aplikacemi, abychom hráčům poskytli další možnosti volby. Nabídka PlayStation first-party IP se může rozšířit i do mobilního gamingu a doplňovat naše AAA či live-service hry."

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama