Seznamte se s Fuecoco, Sprigatito a Quaxlym. Co zatím víme o deváté generaci Pokémonů?
i Zdroj: Hrej.cz
Pokémon Scarlet & Violet Novinka Seznamte se s Fuecoco, Sprigatito a Quaxlym. Co zatím víme o deváté generaci Pokémonů?

Seznamte se s Fuecoco, Sprigatito a Quaxlym. Co zatím víme o deváté generaci Pokémonů?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 2. 2022 12:11

Včerejší oznámení nové generace her Pokémon překvapilo téměř všechny. Série navázala na svůj tříletý vývojový cyklus a ještě během letošního roku přinese nová dobrodružství, navazující na “britský” Sword & Shield a v mnoha ohledech přelomové Legends: Arceus. Co vše zatím o hrách a především o samotných Pokémonech víme?

Reklama

  • Devátá generace Pokémonů odhaluje své startery
  • Svět je zřejmě inspirován Pyrenejským poloostrovem
  • Po absenci ve Sword & Shield se vrací někteří starší Pokémoni, pokédex ale opět nebude kompletní
  • Hratelnost by měla stavět na otevřeném světě z Legends: Arceus

První trailer toho odhalil celkem hodně, studio Game Freak navíc později nabídlo o něco podrobnější pohled na trojici nových starterů, která tradičně (vedle legendárních stvoření) symbolizuje jednotlivé generace. Ve Scarlet a Violet si budeme na začátku hry bezradně vybírat mezi travní kočičkou Sprigatito, ohnivým krokodýlem Fuecoco, a vodním káčátkem Quaxlym. Ten se okamžitě stal miláčkem fanoušků série, své příznivce si ale velmi rychle našla celá úvodní trojka a zatím je design nové generace hodnocen spíše pozitivně.

Starteři se tedy nijak nevymykají standardu, jen trochu zamíchali kombinacemi typů a zvířecích předloh. Fuecoco je tak trochu ohnivý příbuzný Totodila, ptačí Quaxly nechává vzpomenout na roztomilého Torchica a Sprigatito jako travní/kočičí kousek tvoří solidní protějšek ohnivému/psímu Fennekinovi. Každá příšerka samozřejmě dostala do vínku vlastní charakter. Sprigatitio by měl být správně kočičí zvědavec a střed pozornosti, Fuecoco je naopak spíše lenoch a Quaxly vystupuje z davu inteligencí a uspořádaností.

Zatím jde o jediné tři Pokémony nové generace, které známe. Doufejme však, že po tak trochu slabé osmé generaci opět přijdou efektní evoluce starterů a dostaneme důstojného nástupce Greninjy.

Tak kterého?
i Zdroj: Hrej.cz
Tak kterého?

První trailer ale ukázal, že ani Violet a Scarlet nepůjdou ve stopách Black a White a svět bude plný Pokémonů ze starších titulů. Dle dostupných informací opět nebude national pokédex úplně kompletní a řada starších příšerek se do hry nepodívá, kontroverzní trend předchozího dílu tedy zůstává. Na druhou stranu se absence trochu promíchají. Už teď víme, že se ve S&V opět objeví například Starly, Hoppip nebo Flabébé a všechny jejich evoluce.

Z hlediska hratelnosti nám mohou posloužit zveřejněné gameplay záběry. Víme tedy, že Scarlet a Violet naváže na principy Legends: Arceus a dále rozvinou první experimenty Sword a Shield. Hráči se budou pohybovat po otevřeném světě plném svobodně žijících Pokémonů, oproti Legends by ale měl být svět skutečně otevřený, s přechodem mezi městy a přírodou bez načítacích obrazovek. Divoká stvoření by pak měla obývat i města, trailer ukazuje volně pobíhající Pikachu nebo Swablu sedící na drátech.

Recenze Pokémon Legends: Arceus, svěžího pokračování, které série nutně potřebovala
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Pokémon Legends: Arceus, svěžího pokračování, které série nutně potřebovala

4. 2. 2022 19:25

Pokémon Legends: Arceus slibuje do hodně stabilní a zastaralé série her Pokémon vnést poprvé větší hratelnostní změny. Jak…

Zatím není jasné, zda ve hře půjde chytat Pokémony bez nutnosti vstupu do soubojového režimu, tedy po vzoru Legends: Arceus.

Svět, ve kterém se bude hra odehrávat zatím autoři blíže nepředstavili a neznáme jeho název. Z prvních záběrů je ale patrné, že se tentokrát inspirovali Pyrenejským poloostrovem, fanoušci španělských a portugalských reálií se tedy mají na co těšit. Kromě prosluněných pláží a majestátních hor je dobrým vodítkem stavba nápadně připomínající ikonickou katedrálu Sagrada Família v Barceloně. Jména starterů mají také španělský původ.

Seznamte se s Fuecoco, Sprigatito a Quaxlym. Co zatím víme o deváté generaci Pokémonů?
i Zdroj: Hrej.cz

Zatím nevíme, jaké budou konkrétní rozdíly mezi verzemi Scarlet a Violet. Tradičně se liší nabídkou exkluzivních a legendárních Pokémonů, v tomto ohledu ale zatím neznáme podrobnosti. Jedinou konkrétnější informací je tedy to, že se budou lišit oblečky hlavních hrdinů. Verze Scarlet pochopitelně přináší červené outfity, Violet se zase ladí do fialova.

Tituly by měly dle současných plánů vyjít během letošního roku, vzhledem k tradici série nejspíše v listopadu. Do té doby jistě autoři přinesou spoustu dalších podrobností o deváté generaci Pokémonů, světě i hratelnosti a nových prvcích. Jak se na Pokémon Scarlet a Violet těšíte?

Došlo k oznámení Pokémon Scarlet a Pokémon Violet. Na Switch zamíří ještě letos
i Zdroj: Hrej.cz

Došlo k oznámení Pokémon Scarlet a Pokémon Violet. Na Switch zamíří ještě letos

Oficiální přenos Pokémon Presents, jenž byl uspořádán během dnešního dne, sliboval přinést řadu novinek, a to také splnil.…

27. 2. 2022 17:30
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama