Seznamte se s dvacítkou nových aut v Need for Speed: Unbound. Oproti Heat ubyla jedna automobilka
i Zdroj: Criterion Games / Steam
Need for Speed: Unbound Novinka Seznamte se s dvacítkou nových aut v Need for Speed: Unbound. Oproti Heat ubyla jedna automobilka

Seznamte se s dvacítkou nových aut v Need for Speed: Unbound. Oproti Heat ubyla jedna automobilka

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 10. 2022 10:05

Studio Criterion v rámci oznámení nového pokračování série Need for Speed s podtitulem Unbound rovnou odhalilo kompletní seznam hratelných aut. Z předchůdce Heat se vrací 123 licencovaných strojů, dva z neznámého důvodu zmizely, ale můžeme se těšit na dvacet nových. Které to jsou a co zatím víme o jejich tuningu?

Reklama

  • V seznamu vozidel pro Need for Speed: Unbound najdeme dvacet novinek
  • Dvě auta ale chybí, obě od Audi
  • Novinky jsou často kabriolety

Nejprve odchody. Oproti Heat v Unbound neuvidíme žádné Audi, tedy R8 V10 Performance Coupe 2019 Supercar ani S5 Sportback 2017 Performance. EA a Criterion zřejmě přišli o licenci. Situace se ještě teoreticky může změnit před vydáním (při oznámení Forza Horizon 5 třeba nebyly oficiálně potvrzeny vozy BMW, které se nakonec ve hře objevily), fanoušci Audi by se ale měli připravit, že se svými oblíbenými vozy do závodů nevyrazí.

Příjemnější jsou samozřejmě novinky. Mezi nimi ční třeba úchvatné hyperauto Bugatti Chiron Sport 2017. To je mimochodem první Bugatti v rebootované historii značky, naposledy jsme se projeli ve Veyronu SS v Need for Speed: Rivals. Z nejvyšších vrstev automobilové kultury do hry přibývá také Lamborghini Countach LPI 800-4 2021, unikátní retro projekt odkazující na legendární Countach ze 70. a 80. let. Milovníci otevřených střech uvítají Aventador LP750-4 SV Roadster 2018 a do série také konečně míří závodní SUV Urus 2018, které už je třeba v konkurenční Forze Horizon letitou stálicí. Exotické stroje zastupuje i Lotus Emira 2021, vůbec poslední spalovací vůz značky.

Aventador SV a Chiron se mimochodem objeví i v aktualizaci pro Heat. Vedle toho je zajímavé, že v seznamu nenajdeme žádný čistě elektrický vůz.

Z úplně opačného ranku naprosto obyčejných aut připravených na bohatý tuning můžeme zmínit Ford Crown Victoria 2008, asi nejtypičtější americký policejní vůz. Ten má údajně dostat velmi extrémní možnosti bodykitů, stejně jako vintage sportovní BMW M1 1981. Bavorská značka kromě toho ve hře ukáže ještě kabrio verzi M3 2010. V Německu zůstaneme ještě s ikonickým Mercedes-Benz 190E 2.5-16 1988. Luxusnější divizi AMG zastoupí C 63 Cabriolet 2018 a nejsportovnější AMG GT dostane také vrcholnou verzi Black Series 2021. V Heat se objevila jen “civilnější” varianta bez přídomku. Rozroste se také rodina Porsche s Boxster 718 Spyder 2020.

Mazdu RX-8 jsme dříve vídali v každém pokračování Need for Speed. Pár posledních let ale absentovala
i Zdroj: NFS Wiki
Mazdu RX-8 jsme dříve vídali v každém pokračování Need for Speed. Pár posledních let ale absentovala

Příznivci amerických muscle cars se celkem očekávaně dočkají nových Corvette, konkrétně Chevrolet Corvette Stingray 2020 a verze bez střechy Convertible. Vysoký objem nabídnou také brutální osmiválcový Dodge Charger SRT Hellcat 2019 nebo Ford Mustang GT Convertible 2019.

Zbývá už jen pár kousků pro milovníky JDM. Klasickou japonskou produkci zastupuje milovaná wankelovská Mazda RX-8 Spirit R 2011, Mitsubishi Eclipse GSX 1999 nebo Nissan Silvia K’s 1998. Tuneři zvyklí na jízdu dveřmi napřed se tedy budou mít kde vyřádit. Dle dostupných informací navíc Eclipse nabídne bodykit přímo kopírující ten ze snímku Rychle a zběsile 2. Moderní japonské vozy zastoupí prototyp Nissan Z 2022.

Nabídka novinek je tedy velmi pestrá. V seznamu celkem 143 strojů ale stále chybí pár oblíbenců. Už několik let se ve hrách příliš neobjevují stroje od Toyoty, i tentokrát se tedy neprojedeme v Supře, AE86, Corolle nebo třeba Yarisu GR. Zamrzí i omezená nabídka Koenigseggů, které stále zastupuje jen extrémní Regera. Řada nových aut je navíc specifická stahovací střechou. Zřejmě proto, aby v autech více vynikly stylizované postavy, které patří k charakteristickým prvkům Unbound.

Nejen dvacítkou výše zmíněných nových aut se projedete 2. prosince nebo 28. listopadu letošního roku v závislosti na zakoupené edici.

Seznam nových vozidel sestavil uživatel Redditu s přezdívkou juh4z.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama