Need for Speed Heat je jedním z nejhranějších titulů na Steamu. Láká desítky tisíc hráčů
i Zdroj: EA / Ghost Games
Need for Speed Heat Novinka Need for Speed Heat je jedním z nejhranějších titulů na Steamu. Láká desítky tisíc hráčů

Need for Speed Heat je jedním z nejhranějších titulů na Steamu. Láká desítky tisíc hráčů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 10. 2022 15:08 3

Zatím poslední pokračování ikonické závodní série Need for Speed zdánlivě zničehonic zažívá obrovský boom popularity na Steamu. Téměř tři roky starý titul hraje ve špice přes 85 tisíc hráčů a v době psaní této novinky jde o 12. nejhranější hru dle žebříčku Steamcharts.

Reklama


Need for Speed je díky tomu srovnatelný třeba s oživlým Cyberpunkem 2077, Terraria nebo Team Fortress 2, a překonává multiplayerové stálice jako je Rust, ARK: Survival Evolved nebo Destiny 2. Křivky popularity všech zmíněných her se přitom od Heat velmi výrazně liší. Ještě na konci září závodily každý den standardně jen vyšší stovky hráčů a málokdy se denní počet zájemců přehoupl přes tisícovku. Dosud největšímu zájmu se hra těšila loni touto dobou, kdy jí ve špičce hrálo asi 13 tisíc majitelů.

Důvodů pro možnou popularitu je hned několik. Během víkendu bylo Heat k vyzkoušení úplně zdarma a hra je navíc v současnosti v neodolatelné slevě 95 %.  Za kopii tedy dáte jen 3,5 eura, tedy zhruba 85 korun. Arkádových závodních her je navíc v nabídce tradičně málo a konkurenční Forza Horizon 5 se potýká s jistou nevolí komunity.

Ze strany vydavatele Electronic Arts může jít o velmi vydařený kalkul. Dle spekulací by totiž mělo být během tohoto týdne oznámeno pokračování s podtitulem Unbound. Obrovský zájem hráčů o sérii by tak mohl být základem pro úspěch dalšího dílu, údajně plánovaného na začátek prosince.

Příští týden má začít testování Need for Speed Unbound, tvrdí insider
i Zdroj: EA

Příští týden má začít testování Need for Speed Unbound, tvrdí insider

Tom Henderson dále pokračuje v podávání informací o stále neoznámeném pokračování Need for Speed s údajným podtitulem…

3. 10. 2022 10:48
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama