Servery Battle.net čelily o víkendu DDoS útoku. Situace už se uklidnila
i Zdroj: Activision Blizzard
Diablo IV Novinka Servery Battle.net čelily o víkendu DDoS útoku. Situace už se uklidnila

Servery Battle.net čelily o víkendu DDoS útoku. Situace už se uklidnila

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 6. 2023 10:31

Nejen hráči aktuálního hitu Diablo 4 zažili během uplynulého víkendu nepěkné chvíle. Servery společnosti Blizzard totiž čelily poměrně rozsáhlému DDoS útoku. Už od soboty měli hráči problém s připojením k službám Diablo 4, Diablo 2: Resurrected, World of Warcraft nebo Overwatch 2. Teď už by ale k žádným problémům docházet nemělo.

Reklama

  • Blizzard o víkendu čelil DDoS útokům
  • Ty už skončily, dotkly se ale prakticky všech online her studia

Narušení neznámými útočníky mělo přijít během soboty, kdy si hráči na sociálních sítích začali stěžovat na nestablní připojení k serverům. Někteří namítali, že to vypadá na neoznámenou údržbu, později ale vyšlo najevo, že mají problémy i další tituly výrobce. Blizzard ve Spojených státech útok oficiálně oznámil v neděli ráno. Problém se pak povedlo vyřešit v neděli ve večerních hodinách, kdy oficiální twitterový účet avizoval konec zaznamenatelných DDoS útoků.

Problémy se zřejmě týkaly především serverů ve Spojených státech. Vzhledem k propojené autentifikaci se ale částečně dotkly i hráčů v Evropě.

Není známo, kdo za útokem stojí. Uživatelé Redditu připomínají, že je DDoS útok ve Spojených státech (minimálně na firmu sídlící ve Spojených státech) federální zločin, který bude vyšetřovat FBI.

Někteří hráči také situaci využili jako argument proti kritizované nutnosti neustálého internetového připojení při hraní Diablo 4.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama