Seriál Halo se představuje v prvním pořádném traileru, fanoušci jsou spokojení, rozpaky budí Cortana
i Zdroj: Paramount
Novinka Seriál Halo se představuje v prvním pořádném traileru, fanoušci jsou spokojení, rozpaky budí Cortana

Seriál Halo se představuje v prvním pořádném traileru, fanoušci jsou spokojení, rozpaky budí Cortana

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 1. 2022 11:52

Studio Paramount zveřejnilo první plnotučný trailer k připravovanému seriálovému zpracování Halo. Ten na ploše více než dvou minut ukazuje, na co se můžeme s Pablem Schreiberem v hlavní roli Master Chiefa těšit, a zatím to nevypadá vůbec špatně.

Reklama

  • Seriálové Halo dostává první trailer
  • Ukazuje celou řadu reálií světa
  • Komunita chválí kostýmy, techniku nebo zpracování Covenant
  • Kritiku si vysloužila nemodrá Cortana nebo podivná záporná postava

V rámci takzvané Silver Timeline se dočkáme mírné odbočky od klasického kánonu příběhu univerza Halo. Připomeňme si, že se seriál nebude dokonale držet příběhové zápletky původního světa Halo, ale měl by mu být velmi blízký a zpracovávat známé postavy.

V traileru můžeme vidět Master Chiefa zřejmě i s Blue Teamem. Prominentní je také Catherine Halseyová a dost možná se na vteřinku objevil i Jacob Keyes. Prozatím si kritiku komunity vysloužila jen Cortana, která má sice díky obsazení původní dabérky důvěrně známý hlas, ale není… modrá! Na druhou stranu už trailer předestírá značně odlišnou zápletku. Legendární hrdina se dotkne neznámého artefaktu Covenant a začnou se dít věci. Komunita také zatím nenese libě představu lidského záporáka. První informace sice hovoří o tom, že by vysoká slečna v róbě připomínající nedávnou filmovou Dunu měla být vychovaná Covenant pro to, aby “nenáviděla lidstvo”, to ale v rámci univerza moc nedává smysl. Otázkou tedy je, jak moc věrní původní předloze autoři budou.

Zajímavá je i přítomnost současných aut nebo kalašnikovů. Na druhou stranu pozitivní odezva přichází na krásně zpracované mimozemšťany, v traileru se představí Sangheili (Elite) s energetickými meči, na vteřinku můžeme vidět i Kig-yara (Jackala) a zmíněná záporná postava zřejmě ovládá červy Legkolo. Velmi pěkně působí i design technologií obou stran a především kostýmy brnění.

Potěší i datum vydání. Seriálu Halo se totiž dočkáme už 24. března. Primární streamovací službou je Paramount Plus, producenti seriálu ale slibují, že bude dostupný i v zemích, kde tato služba nemá oficiální podporu. Například ve Velké Británii se zřejmě objeví na platformě SKY Now. V České republice by pak měla fungovat její obdoba SkyShowtime, vedle Paramountu kombinující také nabídky Sky, NBC, Peacock nebo Showtime. Tato služba ale zatím nemá přesné datum spuštění, počítá se jen s letošním rokem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama