Seriál Halo přepíše historii, ukáže obličej Master Chiefa. Prý aby byl hrdina bližší divákům
i Zdroj: Hrej.cz
Halo Novinka Seriál Halo přepíše historii, ukáže obličej Master Chiefa. Prý aby byl hrdina bližší divákům

Seriál Halo přepíše historii, ukáže obličej Master Chiefa. Prý aby byl hrdina bližší divákům

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 2. 2022 13:00 2

Studio Paramount už 24. března uvede seriálovou adaptaci populární sci-fi ságy Halo. Seriál se dle prvních trailerů rýsuje velmi nadějně a ukáže ikonického hrdinu Master Chiefa v plné síle. Zároveň ale dojde na poměrně šokující událost. Výkonná producentka 343 Industries Kiki Wolfkill v rozhovoru pro IGN prozradila, že v seriálu uvidíme tvář Master Chiefa.

Reklama

  • Seriálové Halo ukáže tvář Master Chiefa
  • Dle producentky je to nutné pro lepší ztotožnění s hrdinou
  • Uznává, že se to nemusí líbit všem fanouškům předlohy

Maskovaný hrdina se ve hrách nikdy úplně neodhalil, nejblíže jsme Johnově tváři byli v prodlouženém, legendárním zakončení Halo 4, kde jsme na okamžik viděli oči. John-117 se pak ještě jako dítě a mladík podstupující chirurgické zákroky ukázal v komiksech. Nevědomí toho, jak vlastně voják v současnosti vypadá, se postupně stalo jedním z charakteristických znaků série.

Seriál ale půjde tak trochu jiným směrem. Wolfkill, zároveň sloužící jako šéfka oddělení pro využití dalších platforem médií, prohlásila, že je Chiefův obličej velmi důležitý pro vyprávění. Seriálové Halo by mělo být příběhem o hrdinovi a dle autorů je pro příběh nevyhnutelné, aby diváci viděli kdo se pod brněním vlastně skrývá. Master Chief tedy poprvé za dvacetiletou historii značky Halo na obrazovce sundá svou helmu.

„Pro některé jde o moment, na který čekali 20 let, a pro jiné něco, co si vůbec nedokážou představit. Naprosto respektujeme obě strany, ty kteří opravdu touží vidět Chiefův obličej i ty, kteří ho vlastně vůbec vidět nechtějí. Ale kvůli povaze příběhu jsme cítili, že je opravdu potřeba vtělit se do Master Chiefa trochu jiným způsobem, a to znamená ukázat jeho obličej,“ vysvětluje Wolfkill. 

Naráží tím na to, že anonymita hrdiny mohla řadě hráčů pomoct se ztotožněním. Do postavy bez obličeje a relativně i bez charakteru se dokázali lépe vtělit a tak trochu si přivlastnit jeho příběh.

Seriál Halo přepíše historii, ukáže obličej Master Chiefa. Prý aby byl hrdina bližší divákům
i Zdroj: Hrej.cz

Zřejmě nás ale nečeká žádné šokující odhalení. Pod seriálovou helmou uvidíme tvář představitele role Pabla Schreibera, pravděpodobně s pořádnou dávkou mejkapových jizev. Seriál se navíc odehrává v jiném kánonu, než ostatní média Halo. Herní, komiksový a knižní Master Chief zůstane i nadále záhadou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama