Šéf Xboxu naznačil plány s Bethesdou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf Xboxu naznačil plány s Bethesdou

Šéf Xboxu naznačil plány s Bethesdou

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 3. 2021 08:00

Již jsme informovali o nové nadílce do služby Xbox Game Pass. Ta je nyní bohatší o další tituly od Bethesdy, id Software, Arkane a dalších studií, která Microsoft již oficiálně přivítal do rodiny. Phil Spencer v této souvislosti naznačil, jaké mají s nově nabytými značkami plány.

Reklama

Šéf divize Xbox se vyjádřil ke spekulované exkluzivitě na platformách Microsoftu. Spencer dal jasně najevo, že nyní nemůže říct, že bude každá hra od Bethesdy exkluzivní, jelikož to zkrátka není pravda. Microsoft bude muset brát ohledy na právní dohody, jimiž je Bethesda vázána. „Máme hry, které existují na dalších platformách, takže je budeme na těchto platformách podporovat. Existují komunity hráčů, které milujeme, budeme do nich i nadále investovat. I v budoucnu se mohou objevit záležitosti, k nimž jsme zavázání buď smlouvou, nebo odkazem, který na jiné platformě mají.“

Spencer připomněl, že tím hlavním důvodem pro akvizici byla podpora Game Passu na všech platformách, kde je služba dostupná. „To je ten důvod, to jsou kořeny partnerství, které tu budujeme,“ vysvětlil.

Zdá se tedy, že na konkurenčních platformách zůstanou zavedené značky, kolem nichž se vytvořila velká komunita fanoušků. Exkluzivita by se tedy mohla týkat spíše nových IP, kam spadá třeba chystaný Starfield. To samé by eventuálně mohlo platit pro nedávno oznámeného Indiana Joense, na němž pracuje studio MachineGames.

 

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama