Šéf Xboxu by chtěl Game Pass protlačit i na další konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf Xboxu by chtěl Game Pass protlačit i na další konzole

Šéf Xboxu by chtěl Game Pass protlačit i na další konzole

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

13. 8. 2021 14:55 1

Phil Spencer se netají tím, že by značku Xbox a spolu s ní i službu Game Pass nejraději protlačil na všechny myslitelné platformy. Za hranicemi vlastních konzolí se již podařilo dosáhnout na PC a také na mobily. Šéf Xboxu by nejraději zašel ještě dál, zdá se ale, že potenciální partneři o jeho služby nestojí.

Reklama

  • Phil Spencer by uvítal, kdyby se Game Pass objevil i na konzolích konkurence
  • Sony ani Nintendo však o něco takového nemají zájem

V posledních letech se například živelně spekulovalo o možné spolupráci s Nintendem, Game Pass by mohl skrze Switch výrazně rozšířit hráčskou základnu. Na to ale nikdy nedošlo. A v dohledné době patrně ani nedojde. 

Spencer v rozhovoru s redaktory magazínu GamesRadar naznačil, že Game Pass pravděpodobně nedorazí na Switch ani na žádné jiné konzole mimo ekosystém Microsoftu, protože Nintendo ani Sony zkrátka k něčemu takovému nechtějí přistoupit. “V tuto chvíli neplánujeme přinést [Game Pass] na žádné další uzavřené platformy, především kvůli tomu, že tyto uzavřené platformy nemají o něco takového zájem. Existuje celá řada otevřených platforem, kde můžeme dále růst: web, PC a mobily. Takže se nyní plně soustředíme právě na ně.”

Následně dodal, že plně rozumí důvodům, proč konkurenti nejsou spolupráci na této bázi nakloněni. Zároveň podotknul, že bude i nadále ochoten o možné spolupráci diskutovat. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama