Sci-fi pecka Residual míří z PC také na telefony. Láká na procedurálně generované světy
i Zdroj: Steam / Orangepixel
Mobilní hraní Residual Novinka Sci-fi pecka Residual míří z PC také na telefony. Láká na procedurálně generované světy

Sci-fi pecka Residual míří z PC také na telefony. Láká na procedurálně generované světy

Jakub Fišer

Jakub Fišer

16. 6. 2022 12:50

Mezi sci-fi tituly, ve kterých hráč navštěvuje procedurálně generované planety a světy, vede jednoznačně No Man’s Sky. Existují však také indie počiny, jako například Starbound či Residual. A právě druhý jmenovaný teď po úspěchu na PC a Nintendu přichází i na mobilní telefony.

Reklama

  • Oblíbené sci-fi indie Residual zamíří z PC a Switche také na mobily
  • Mělo by se jednat o kompletní port, včetně grafiky a herních mechanik
  • Oficiální datum ani cenu na Google Play či App Store však zatím neznáme

Za tímto sci-fi počinem stojí nizozemský vývojář s přezdívkou Orangepixel. Příběh začíná vaším ztroskotáním na cizí planetě (ach, jak originální), která je procedurálně generovaná mechanismem ve hře. To znamená, že fenomén znovuhratelnosti je zde hutně zastoupen.

Vaším cílem bude vysledovat, co se stalo s minulou civilizací, po které zbyly jen ruiny a opuštěné budovy. Hra se odehrává ve 2D, takže se přímo nabízí průzkum zejména jeskyň a dalších podzemních komplexů. Trailer láká též na různé puzzly a hádanky, hlavním prvkem tak nebude destrukce prostoru, jako je tomu například ve zmíněném Starbound nebo stejně designované Terrarii.

Residual nepochybně zaujme i soubojovým systémem. Prakticky žádný totiž nenabízí, hráči tak nezbyde nic jiného, než z nepříznivé situace uniknout, anebo se jí rovnou vyhnout. Potěšení přináší i retro bitová grafika, velmi vhodná pro tento typ 2D sci-fi survival her.

Podle informací z oficiálních stránek má titul dorazit ještě tento rok na mobilní telefony a tablety s Androidem a iOS/iPadOS. Oficiální datum ale zatím neznáme. V tuto chvíli si již Residual můžete zahrát, a to na Nintendu Switch anebo na PC (Windows, Mac i Linux) přes platformu Steam. Neznáme ani cenu na mobilních strojích, na Steamu vyjde na 19,99 eur, tedy asi 495 korun včetně daně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama