Scénárista Mass Effectu kritizuje chystanou seriálovou adaptaci. Údajně nemá šanci potěšit fanoušky herní předlohy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Scénárista Mass Effectu kritizuje chystanou seriálovou adaptaci. Údajně nemá šanci potěšit fanoušky herní předlohy

Scénárista Mass Effectu kritizuje chystanou seriálovou adaptaci. Údajně nemá šanci potěšit fanoušky herní předlohy

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

26. 11. 2021 09:30 1

Zprávu o domlouvání seriálu na motivy Mass Effectu fanoušci zřejmě přijali s nadšením, to ale neplatí pro jednoho z autorů herní předlohy. K adaptaci se vyjádřil hlavní scénárista, který v BioWare pracoval také na značce Dragon Age. Jaké má k chystanému seriálu výhrady?

Reklama

  • Seriál na motivy Mass Effectu zkritizoval bývalý scénárista z BioWare
  • V adaptaci se podle něj ztratí kouzlo herní předlohy
  • Problém spočívá třeba v jasně definované hlavní postavě a společnících

David Gaider se řadí mezi veterány BioWare. Ve studiu pracoval dlouhých 17 let, tým opustil v roce 2016. Asi bychom jen těžko hledali většího odborníka na tuto značku. V několika příspěvcích na Twitteru vysvětlil, proč předloha není vhodná pro seriál.

Pro začátek podotknul, že si hráči v Mass Effectu i Dragon Age tvoří vlastního hrdinu, což u pasivně konzumovaného seriálu logicky není možné. “Bude se muset rozhodnout, jestli bude hlavní protagonista muž, nebo žena. Prásk. Hned zkraje jste si znepřátelili celou řadu fanoušků.” Pokud totiž někdo prožil dění ve hře s postavou opačného pohlaví, než jaké zvolí filmaři, bude pravděpodobně trochu zklamaný.

Amazon chce natočit seriál podle Mass Effectu, Henry Cavill by mohl ztvárnit roli kapitána Sheparda
i Zdroj: BioWare

Amazon chce natočit seriál podle Mass Effectu, Henry Cavill by mohl ztvárnit roli kapitána Sheparda

Mass Effect se v minulém roce vrátil v rámci Legendary Edition, v remasteru populární trilogie mohli fanoušci zavzpomínat na…

24. 11. 2021 09:46
1

“Zadruhé, protagonisté jsou designováni jako nepopsaná deska, kterou hráč zaplní skrze svá rozhodnutí. Něco takového nebude v případě pasivního média fungovat. Hrdina tedy bude mít vlastní osobnost a příběh. To bude divné,” varuje Gaider. Následně zdůraznil, že je ve hře velká část zážitku servírována skrze společníky. Ti jsou podle něj na jednu stranu docela nudní, hráč z nich ale čerpá hodně emocí. I proto jsou na ně fanoušci tolik fixovaní. “Musíte brát v potaz, že není žádná šance, že bude seriál všechny rovnocenně reflektovat. Představte si ten řev, když bude konkrétní společník degradován na pouhé cameo, nebo když tam vůbec nebude.” 

Podle Gaidera bude velkou chybou, pokud se tvůrci rozhodnou odstrčit další postavy na druhou kolej, aby se mohli soustředit na pár vybraných hrdinů a jejich příběh. “Dejte to vše pryč, zbavte se většiny společníků a pak vám zbyde docela všední fantasy nebo sci-fi seriál,” řekl a doplnil, že možná mnoho fanoušků rozčílí ještě před premiérou. “To vše se může stát, pokud někdo se značkou Dragon Age nebo Mass Effect bude špatně zacházet. Napadá mě celá řada způsobů, jak by se to dalo udělat lépe, ale něco takového zahrnuje více úsilí než v případě striktní adaptace.” Gaider nicméně tvůrcům závěrem popřál hodně štěstí. 

Je vtipné, že seriál ještě ani nebyl oficiálně potvrzen, Amazon o možnosti adaptaci natočit stále vyjednává. Už nyní však má velmi hlasitého kritika. Gaider má ale rozhodně pravdu v tom, že bude hodně těžké potěšit skalní fanoušky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama