Sandboxové Hytale nevyjde ani příští rok, tvůrci přepisují engine hry do programovacího jazyka C++
i Zdroj: Hypixel
Novinka Sandboxové Hytale nevyjde ani příští rok, tvůrci přepisují engine hry do programovacího jazyka C++

Sandboxové Hytale nevyjde ani příští rok, tvůrci přepisují engine hry do programovacího jazyka C++

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 7. 2022 10:53 1

Pokud jste milovníky sandboxových survival her, bude vám název Hytale rozhodně povědomý. Jde o pixelartovou hru, která velice nápadně připomíná Minecraft – vůči němu ale nabízí mnohem více obsahu včetně kouzel, fantasy zvířat a dalšího. Původně jsme se hry měli dočkat nejdříve v příštím roce, ani to ale nakonec neplatí.

Reklama

  • Hytale se nedočkáme ani v roce 2023
  • Studio Hypixel oznámilo předělání herního enginu
  • Jazyk C++ umožní lepší udržování hry

Studio Hypixel se totiž rozhodlo předělat kompletně celý engine do programovacího jazyka C++. Ještě před tím běžela hra na jádře poháněném Javou a C#, a to kvůli nedostatečným prostředkům na začátku vývoje. Do Hypixel ale před nějakou dobou investovalo americké studio Riot Games, díky čemuž získali vývojáři dodatečné finance a především vizi do budoucnosti.

„Tento přechod má několik výhod. Bude jednodušší vydat Hytale na více platformách. Jde o jednu z nejžádanějších funkcí, a my tak chceme učinit bez kompromisů na kvalitě. Také se chceme vyhnout rozdělování komunity kvůli platformám. Přechod nám také umožní zlepšit výkon hry a budoucí opravování a udržování hry.“

Výsledkem je to, že hra nevyjde ani v příštím roce, jelikož výše zmíněný krok je opravdu náročné rozhodnutí, které zabere spoustu času. Tvůrci ale své komunitě poskytují opravdu velký náhled do toho, jak se podaří postupovat ve vývoji – to vše si můžete přečíst v příspěvku na blogu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama