Recenze Elden Ring jsou extatické, trhá rekordy agregátorů hodnocení
i Zdroj: Hrej.cz
Elden Ring Novinka Recenze Elden Ring jsou extatické, trhá rekordy agregátorů hodnocení

Recenze Elden Ring jsou extatické, trhá rekordy agregátorů hodnocení

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 2. 2022 09:17 7

Už zítra vychází očekávané open-world akční RPG Elden Ring od tvůrců Dark Souls, a hráči se mají na co těšit. Po včerejším pádu novinářského embarga se totiž kritici z celého světa jednoznačně shodují na tom, že jde o skutečně povedenou hru. Elden Ring, především jeho PlayStation 5 verze, patří k nejlépe hodnoceným hrám historie dle agregátoru hodnocení Metacritic, a na souhrnném agregátoru OpenCritic je dokonce druhý nejlepší.

Reklama

  • Elden Ring sbírá od kritiků fantastické známky
  • Kromě optimalizace PC verze je hra bez větších chyb
  • Někde tak trhá i rekordy a řadí se mezi nejlépe hodnocené hry historie

Zatím nevyšla ani jedna neutrální, nemluvě o záporných recenzí, novináři a kritici se jednomyslně shodují na tom, že jde o skvělou hru. Jediné možné problémy se týkají špatné optimalizace na počítačích, na konzolích jde ale zřejmě o perfektní zážitek.

S agregovaným hodnocením 97 se PlayStation 5 verze Elden Ring řadí mezi nejúspěšnější hry Metacritic. Stojí po boku Red Dead Redemption 2, GTA V, Disco Elysium nebo Super Mario Galaxy. Lepší hodnocení už posbíraly jen kultovní GTA IV, Soulcalibur a historicky nejlépe hodnocená The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Hodnocení PC a Xboxové verze je o dva bodíky slabší, je jich ale výrazně méně a i tak jde o velkolepý úspěch.

Na webu OpenCritic (ten se narozdíl od Metacritic zabývá především současnými hrami vydanými po roce 2010) je pak Elden Ring s hodnocením 96 druhou nejlepší hrou historie. Z žebříčku vyplývá, že oceňovanější je jen Super Mario Odyssey. Elden Ring zároveň sdílí celkové hodnocení s Breath of the Wild, Red Dead Redemption 2 a GTA V.

Kolegové z českých médií se shodují především na známce 9. Pavel z Games hře vytýká jen lpění na některých archaismech, podobné poznámky má i Petr z Vortexu nebo Jan Kouba z Bonuswebu. Jan Kalný z magazínu Indian pak zatím jako jediný v Česku hodnotí absolutní známkou a stejně nadšený je i Taiven ze slovenského Sectoru.

Dojmy z hraní Elden Ring, jedné z nejočekávanějších her začátku nabitého roku
i Zdroj: Hrej.cz

Dojmy z hraní Elden Ring, jedné z nejočekávanějších her začátku nabitého roku

Představovat novodobou historii studia FromSoftware už asi není nějakou dobu potřeba. O Dark Souls a Bloodborne dávno slyšel…

10. 2. 2022 16:00

Ještě spokojenější jsou zahraniční magazíny. Absolutní hodnocení hře udělilo VGC, IGN, TheGamer, Game Rant, Destructoid nebo GamesRadar. Snad nejpřísnější známkou ze světa je 8/10 Jae Leeho z projektu ZTGD. Nižší známky se však obecně týkají jen PC verze, která evidentně není v dokonalém stavu.

My bohužel přístup ke hře dostáváme až nyní. Recenzi tedy přineseme později a hru zpracujeme trochu odlišným způsobem. Čtenářům se za absenci hodnocení omlouváme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama