Quest designér série Horizon opouští studio Guerilla Games
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment / Guerrilla Games
Horizon Forbidden West Novinka Quest designér série Horizon opouští studio Guerilla Games

Quest designér série Horizon opouští studio Guerilla Games

David Bernard

David Bernard

27. 12. 2023 14:30

Leszek Szczepański, quest designér, který pracoval na hrách Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West, po dlouhých jedenácti letech opouští studio Guerilla Games. Důvodem odchodu je práce na dosud neoznámeném titulu.

Reklama

  • Quest designér série Horizon opouští studio Guerilla Games
  • Důvodem odchodu je práce na dosud neoznámeném titulu
  • Leszek Szczepański ve studiu pracoval jedenáct let

Vývojářské studio Guerilla Games přišlo o důležitého člena týmu. Leszek Szczepański, quest designér, který pracoval na hrách Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West, po dlouhých jedenácti letech opouští společnost, aby se mohl věnovat práci na dosud neoznámeném titulu. Sám Szczepański to oznámil v příspěvku na profesní sociální síti LinkedIn. 

Quest designér série Horizon opouští studio Guerilla Games
i Zdroj: Linkedin / Leszek Szczepański

Chystají se velké změny. Po více než jedenácti letech jsem se rozhodl opustit studio Guerrilla Games, abych se mohl věnovat novým výzvám a dobrodružstvím. Dělám další velký krok vstříc svému snu vytvářet skutečně jedinečné videohry.

V žádném slovníku neexistuje dostatek slov, která by plně popsala význam mého působení v Guerrilla Games pro mě jako člověka i profesionála. Do Amsterdam Centraal jsem dorazil jako stydlivé dítě. S jediným kufrem a snem vyrábět cRPG. Nyní jsem ostříleným herním vývojářem se slavnými tituly ve svém životopise a mnohem sebevědomější a otevřenější lidská bytost.

Musím poděkovat Tommymu de Roosovi a Eelke Schipper za to, že mě vedli napříč všemi těmi roky. A také Michielu van der Leeuwovi, Angie Smets, Jan-Bart van Beekovi a Mathijs de Jongeovi, od kterých jsem se naučil vůdcovství a vývojářské řemeslo. Musím zmínit Jorrita Rouweho, Kaspera J. Wessinga, Remca Straatmana a Stefana Lauwerse, jejichž technické znalosti, laskavost a trpělivost mi během všech těch let umožnily zlepšit své vlastní dovednosti. Stejně jako všechny moje přátele z Guerrilly, se kterými jsme vytvořili krásné hry, které se dotkly srdcí více lidí, než jsme kdy mohli snít. Musím také vyzdvihnout Hermena Hulsta, který mě před všemi těmi lety do Guerilla Games přivítal. Ještě jednou děkuji všem!

"Prozatím budu pracovat v "utajeném režimu", ale brzy budu moci oznámit, na čem dalším pracuji. Stačí říct, že jsem z projektu nesmírně nadšený a jsem si jistý, že budou všichni naprosto omámeni", píše Szczepański v rozlučkovém příspěvku.

Sci-fi série Horizon si dokázala získat srdce milionů fanoušků napříč celým světem. První díl, Horizon Zero Dawn, je dostupný pro PC, PlayStation 4 a PlayStation 5. Pokračování v podobě Horizon Forbidden West si můžete zahrát na herních konzolích PlayStation 4 (vyjma rozšíření Burning Shores) a PlayStation 5. Na PC druhý díl dorazí v následujícím roce, a to včetně expanze.

Kompletní edice Horizon Forbidden West míří na PC. Za pár dní bude k dispozici na PS5
i Zdroj: Guerrilla Games / Sony Interactive Entertainment

Kompletní edice Horizon Forbidden West míří na PC. Za pár dní bude k dispozici na PS5

Bylo zřejmě jen otázkou času, než se Horizon Forbidden West objeví také na PC. Sony nyní port potvrzuje, ještě ale chvíli…

28. 9. 2023 08:52
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama