Embracer opouští dlouholetý provozní ředitel
i Zdroj: Gearbox
Novinka Embracer opouští dlouholetý provozní ředitel

Embracer opouští dlouholetý provozní ředitel

Dominik Tománek

Dominik Tománek

7. 11. 2023 07:00

Egil Strunke potvrdil, že opustil pozici provozního ředitele společnosti Embracer Group. Oznámil, že je připraven „vydat se na novou misi“ poté, co „dosáhl checkpointu“. Švédský konglomerát opustil kvůli vlastnímu projektu.

Reklama

  • Po osmi letech opouští Egil Strunke švédskou Embracer Group
  • Rozjíždí vlastní projekt Strunke Games
  • Věří, že má před sebou Embracer „zářnou budoucnost“

V příspěvku zveřejněném na síti LinkedIn Strunke prozradil, že ze společnosti odešel minulý týden s tím, co popsal jako „smíšené pocity“.

„Na jednu stranu jsem vděčný za to, že jsem měl možnost pracovat s jedinečným Larsem Wingeforsem a všemi dalšími úžasnými kolegy (je jich příliš mnoho na to, abych je vyjmenovával!), které budu smutně opouštět," napsal. "Na druhou stranu [se] těším na příležitosti, které mě čekají - založení a budování vlastní společnosti: Strunke Games.“

Strunke strávil ve společnosti osm let ve dvou čtyřletých obdobích - první bylo v letech 2011 až 2014 a druhé v letech 2019 až do teď. Druhé zmíněné období popsal jako „syčící akviziční líheň, kde čtvrtletí co čtvrtletí přibývali noví podnikatelé a zajímavá studia". Následně v příspěvku zmínil, že situace v Embraceru je momentálně stejně těžká jako na celém světě, ale věří, že má před sebou společnost „zářnou budoucnost“.

Propouštění se nevyhnulo ani Cryptic Studios
i Zdroj: Cryptic Studios / Gearbox Publishing

Propouštění se nevyhnulo ani Cryptic Studios

Z důvodu probíhající restrukturalizace mediální společnosti Embracer Group dochází k častému propouštění z řad zaměstnanců…

4. 11. 2023 20:00

Odchod Egila Strunkeho přichází v období výrazných otřesů v Embracer. Společnost, která vlastní například Gearbox Software a THQ Nordic, pokračuje v rozsáhlém restrukturalizačním programu, v jehož rámci propustila obrovské množství zaměstnanců, zavřela studia včetně vývojářského studia Saints Row Volition nebo čerstvého propouštění v Cryptic Studios a uložila spoustu projektů k ledu. 

Na začátku roku měla společnost Embracer ve vývoji 224 her, ale v červnu oznámila, že se odkloní od „režimu velkých investic“ a zruší pracovní místa, aby se stala „podnikem s vysokou mírou generování peněžních toků“. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama