PS3 údajně stále používají miliony hráčů
i Zdroj: Sony
Novinka PS3 údajně stále používají miliony hráčů

PS3 údajně stále používají miliony hráčů

Dominik Tománek

Dominik Tománek

29. 12. 2023 07:00 1

Začátkem tohoto měsíce byli Insomniac Games napadeni hackerskou skupinu Rhysida. Jeden z největších úniků informací v rámci herního průmyslu mimo jiné odhalil, že konzole PS3 má stále miliony aktivních uživatelů.

Reklama

  • Nedávný únik dat od Insomniac Games odhalil, že Playstation 3 stále má téměř dva miliony aktivních uživatelů
  • Statistiky zahrnují i data ke konzolím PS4 a PS5

Nedávná statistika zveřejněná v rámci rozsáhlého úniku dat od Insomniac Games ukazuje, že PS3 má i po více než sedmnácti letech od svého uvedení na trh miliony aktivních hráčů. 

V souvislosti s rozsáhlým ransomwarovým útokem na tvůrce Spider-Mana uniklo množství podrobností o minulých i připravovaných projektech. Na veřejnost unikly rané záběry z hraní očekávaného Wolverina, které obsahovaly i alfa testy připravované hry. Nedávno objevená statistika z úniku ale obsahuje překvapivé údaje i o konzoli Playstation 3. V únoru letošního roku se jí podařilo dosáhnout téměř dvou milionů aktivních uživatelů. A to i přesto, že se jedná o konzoli z roku 2006. Počty hráčů mezi prosincem 2022 a únorem 2023 ukázaly, že měsíční počet hráčů na PS3 se během tříměsíčního období pohyboval mezi 2,3 a 1,9 miliony.

Vedle působivého počtu hráčů na Playstationu 3 byly zveřejněny také údaje o měsíčním počtu aktivních uživatelů obou novějších konzolí. PS4 se ve stejném období pochlubila měsíčním počtem aktivních hráčů, který dosáhl 71,5 milionu (ostatně jde o jednu z nejprodávanějších konzolí vůbec). PS5 podle úniku informací vykázala do února 2023 měsíční počet aktivních uživatelů 37,1 milionu. Je dobré zmínit, že šlo o počty hráčů připojených ke službě Playstation Network. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama