„Prošetříme to.“ The Pokémon Company začíná řešit Palworld
i Zdroj: PocketPair
Palworld Novinka „Prošetříme to.“ The Pokémon Company začíná řešit Palworld

„Prošetříme to.“ The Pokémon Company začíná řešit Palworld

Dominik Tománek

Dominik Tománek

25. 1. 2024 10:30

Akční survival Palworld vzal útokem celý herní průmysl. Posledních pár dní se nemluví prakticky o ničem jiném. Své teď k tomu chce říct i The Pokémon company.

Reklama

  • Společnost The Pokémon Company začíná řešit Palworld
  • Před pár dny Nintendo donutilo stáhnout youtubera video s Pokémon módem

Během pár dní ovládla Palworld celý internet. Za pouhých 6 dní se tvůrcům z japonského studia PocketPair podařilo pouze na Steamu prodat více než 8 milionů kopií. Hra je navíc dostupná v rámci služby Xbox Game Pass, reálná čísla tedy mohou být ještě větší. Už od začátku ale Palworld provází kontroverze ohledně zřejmé podobnosti s Pokémon. A právě společnost The Pokémon Company, která k tomuto fenoménu vlastní prává, se ozvala. V prohlášení, které vydala včera večer Palworld dokonce ani nezmiňuje, píše pouze o hře vydané v lednu 2024. 

„Obdrželi jsme mnoho dotazů týkajících se hry jiné společnosti vydané v lednu 2024. Neudělili jsme žádné povolení k použití duševního vlastnictví nebo majetku Pokémonů v této hře. Máme v úmyslu prošetřit a přijmout vhodná opatření k řešení jakýchkoli činů, které porušují práva duševního vlastnictví související s Pokémony,“ píše The Pokémon Company v prohlášení. 

Zpráva přichází jen pár dní potom, co youtuber ToastedShoes sdílel krátké video z módované Palworld, kam přidal Pokémony. Netrvalo dlouho a do záležitost se vložilo Nintendo, které donutilo youtubera video smazat. Společnost je ostatně známá tím, že vede soudní spory ohledně svých práv k duševnímu vlastnictví a v minulosti již stahovala obsah vytvořený fanoušky. V reakci na to jedno z největších modderských fór NexusMods dalo módům s Pokémony stopku. Důvodem je strach z Nintenda. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama