Propouštění se týká i Codemasters a dalšího studia pod křídly Embraceru
i Zdroj: Codemasters / Electronic Arts
Novinka Propouštění se týká i Codemasters a dalšího studia pod křídly Embraceru

Propouštění se týká i Codemasters a dalšího studia pod křídly Embraceru

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 12. 2023 17:00

Společnost Electronic Arts potvrdila, že někteří zaměstnanci studia Codemasters přijdou o práci. Změny se týkají i New World Interactive.

Reklama

  • Codemasters propouští
  • Podle EA jde o drobné organizační změny
  • To samé se týká studia New World Interactive

Letošní rok byl sice velmi bohatý na nové herní zážitky, zároveň se však nesl ve znamení utahování opasků. Jako další na ráně jsou Codemasters, kteří nedávno vypustili do světa EA Sports WRC.

Britské studio se začátkem roku 2021 zařadilo pod Electronic Arts, cena akvizice se vyšplhala na 1,2 miliardy dolarů. A právě EA v komentáři pro magazín IGN potvrdilo snižování stavů.

Embracer opět utahuje opasek. Jedno studio propustí polovinu zaměstnanců, další úplně končí
i Zdroj: Fishlabs / Deep Silver

Embracer opět utahuje opasek. Jedno studio propustí polovinu zaměstnanců, další úplně končí

Embracer se v posledních letech značně rozrostl, takže na něj nyní z velké části dopadá špatná ekonomická situace. I nadále…

29. 11. 2023 11:45
2

„Náš byznys se neustále mění, zatímco se snažíme poskytovat vynikající hry a služby s cílem zabavit, propojit a inspirovat naše hráče,” prohlásil mluvčí EA. „Občas to vyžaduje, aby společnost provedla drobné organizační změny, které přizpůsobí naše týmy a zdroje vyvíjejícím se firemním potřebám a prioritám.”

Komentář neprozrazuje, kolik zaměstnanců přijde o práci, EA je však připraveno nabídnout odpovídající podporu.

Zemětřesení v New World Interactive

Tím to ale nekončí. Další zpráva tohoto ražení se týká studia New World Interactive, které spadá pod Saber Interactive, respektive Embracer Group. Komentář nabídl magazín Insider Gaming.

„Můžeme potvrdit, že došlo k restrukturalizačním změnám,” stojí v prohlášení ze strany Saber Interactive. „Tato reorganizace bohužel vyústila v propouštění ve studiu. V rámci společnosti Saber se snažíme obsadit stávající volné pozice osobami, kterých se tyto změny dotkly, pokud je to možné.” Pokud se pro někoho náhradní pozice nenajde, obdrží alespoň odpovídající odstupné.

Původně se dokonce spekulovalo o úplném uzavření studia, k tomu ale nedojde. Zároveň bylo potvrzeno, že bude pokračovat ve vývoji Insurgency: Sandstorm a dalších, zatím neoznámených projektů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama