Embracer opět utahuje opasek. Jedno studio propustí polovinu zaměstnanců, další úplně končí
i Zdroj: Fishlabs / Deep Silver
Novinka Embracer opět utahuje opasek. Jedno studio propustí polovinu zaměstnanců, další úplně končí

Embracer opět utahuje opasek. Jedno studio propustí polovinu zaměstnanců, další úplně končí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 11. 2023 11:45 2

Embracer se v posledních letech značně rozrostl, takže na něj nyní z velké části dopadá špatná ekonomická situace. I nadále bohužel pokračuje v propouštění a uzavírání studií.

Reklama

  • Fishlabs propustí 50 zaměstnanců
  • Jde zhruba o polovinu týmu
  • Studio Free Radical Design končí

Společnost Plaion, která spadá pod Embracer, zareagovala na spekulace a potvrdila restrukturalizaci ve studiu Fishlabs. O práci přijde zhruba 50 lidí, tedy přibližně polovina celého týmu v Hamburku.

„Navzdory intenzivní snaze obejít snižování počtu zaměstnanců se tomuto kroku nedalo vyhnout,” oznámil mluvčí společnosti. Jako důvod uvedl nedostatek finančních prostředků, zbylá část studia bude pokračovat ve spolupráci s ostatními týmy. 

Těžké časy. Embracer Group údajně uvažuje o prodeji společnosti Gearbox
i Zdroj: Gearbox Software

Těžké časy. Embracer Group údajně uvažuje o prodeji společnosti Gearbox

Koncem srpna se objevila překvapivá zpráva ohledně studia Volition, jehož provoz byl ukončen na základě restrukturalizace…

11. 9. 2023 16:43

Studio bylo založeno v roce 2004, postaralo se například o vesmírnou akci Chorus či sérii Galaxy of Fire. V poslední době se podílelo na portech Saints Row: The Third a Saints Row 4 pro Nintendo Switch, dále pracovalo na Xbox verzi Valtheimu.

Na Vánoce doma

Studio Free Radical Design je na tom ještě hůř, restrukturalizaci totiž nepřežije, ačkoli bylo znovu otevřeno teprve před dvěma lety. Šéf Embraceru Lars Wingefors v e-mailu adresovaném týmu v Nottinghamu uvádí, že by k uzavření studia mohlo dojít už 11. prosince. 

„Chci vám vyjádřit vděčnost za vaše nasazení a mimořádnou práci, kterou jste odvedli a stále odvádíte,” napsal Wingefors. „Je to náročné období pro nás všechny, ale zejména pro vás. Soustředíme se na to, abychom vás během této změny co nejvíce podpořili.”

Studio bylo uzavřeno už v roce 2014, dva roky nazpět však obnovilo svou činnost, aby oživilo značku TimeSplitters. K tomu ale evidentně nedojde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama