„Dnes je v Bungie smutný den.“ Destiny 2 The Final Shape a Marathon se kvůli propouštění odkládájí
i Zdroj: Bungie
Destiny 2 Novinka „Dnes je v Bungie smutný den.“ Destiny 2 The Final Shape a Marathon se kvůli propouštění odkládájí

„Dnes je v Bungie smutný den.“ Destiny 2 The Final Shape a Marathon se kvůli propouštění odkládájí

Dominik Tománek

Dominik Tománek

31. 10. 2023 07:00 1

Jedním z nejdepresivnějších trendů letošního roku je masivní propouštění napříč všemi velkými herními studii. Zhoršující se ekonomická situace kosí jednoho vývojáře za druhým. Teď přišlo na řadu i oblíbené studio Bungie, které například stojí za Destiny 2.

Reklama

  • V Bungie přišla řada lidí o místo 
  • Destiny 2 The Final Shape a Marathon se odkládají 

Propouštění, o němž jako první informovala agentura Bloomberg, je součástí probíhajících škrtů v divizi PlayStation společnosti Sony. Zatím není k dispozici žádné oficiální číslo, ale bývalí zaměstnanci společnosti Bungie začali o propouštění psát na sociálních sítích. Později se vyjádřil i CEO Bungine, Pete Parsons. 

Dnes je v Bungie smutný den, protože se loučíme s kolegy, kteří měli na naše studio významný vliv. Přínos těchto výjimečných osobností pro naše hry a kulturu Bungie byl obrovský a bude součástí Bungie ještě dlouho.

Vyhazov na Twitteru/X oznámila komunitní manažerka Liana Ruppertová. Propouštění se dotklo i šéfa sociálních médií Griffina Bennetta. Herní novinář Jason Schreier z Bloombergu krátce po těchto zprávách oznámil, že generální ředitel Bungie Pete Parsons svolává schůzku týmu uvnitř společnosti. Schreier později informoval, že Bungie odkládá chystané rozšíření Destiny 2: The Final Shape z února 2024 na červen a očekávané FPS Marathon se místo původně naznačovaného příštího roku dočkáme nejdříve v roce 2025. 

Společnost Sony koupila Bungie v loňském roce v rámci akvizice za 3,6 milionu dolarů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama