Projeďte se po západní části Prahy s velmi podrobnou modifikací Euro Truck Simulator 2
i Zdroj: Central Bohemian Project
České hry Euro Truck Simulator 2 Novinka Projeďte se po západní části Prahy s velmi podrobnou modifikací Euro Truck Simulator 2

Projeďte se po západní části Prahy s velmi podrobnou modifikací Euro Truck Simulator 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 12. 2022 08:54 1

Lokální komunita fanoušků Euro Truck Simulator 2 je velmi silná, ostatně populární vozidlový simulátor vzniká právě v Praze. Z hlediska mapových modifikací, a především těch s úplně nebo téměř úplně věrným měřítkem je ale zatím česká nabídka slabší. Se svou troškou do mlýna nedávno přišel modder KubaK88 s první verzí předělávky Středních Čech a Prahy Central Bohemia Project.

Reklama

  • Modifikace pro Euro Truck Simulator 2 vás nechá projet západ Prahy
  • V plánu je celý Středočeský kraj.

Pokud jste dosud chtěli jezdit po České republice předělané ve věrném měřítku, měli jste na výběr v podstatě jen z opravdu vysoce kvalitně provedené Majoooumap. Ta ale zatím nabízí stovky kilometrů na pomezí Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského kraje. Fanoušci ze středních Čech tedy zatím měli smůlu.

To se s Central Bohemia Project mění. Nejde sice o mapovou modifikaci ve věrném měřítku 1:1, ale autor vsadil “pouze” na zmenšeninu 1:2. Argumentuje především tím, že mapa měla ve skutečné velikosti vzniknout už před léty, ale plán byl příliš ambiciózní, a s menším měřítkem lze lépe pracovat. Samotné prostředí, ve kterém modifikace vznikají, také za tu dobu prošlo vývojem a je podstatně výkonnější.

Na konci listopadu tak konečně vyšla první verze modu s označením 0.1. Její součástí je jihozápadní cíp Prahy s částí okresu Praha-Západ. Projedete se tak třeba po Zličíně, Stodůlkách, Řeporyjích, Komořanech, Rudné, Radotíně a přilehlých vesnicích. Pro využití mod požaduje vlastnictví všech DLC k původní hře, zároveň je ale nutné založit nový herní profil a mapa funguje úplně nezávisle na klasické herní Evropě.

Autor slibuje, že na mapě bude dále pracovat. V plánu je přepracovat velkou část Středočeského kraje, respektive významnější tranzitní úseky se spoustou lokálních obcí, i okrajové části a silniční tepny Prahy, kde nákladní vozy tradičně jezdí. Centrum metropole v plánu není, především kvůli své složitosti, ale i protože do něj z logiky věci nákladní doprava nemíří.

Podrobnosti o modifikaci najdete na oficiálním webu, případně na fóru Euro Truck Simulator 2.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama