Aktualizace Euro Truck Simulator 2 omlazuje Hannover, přidává senzory deště a další drobnosti
i Zdroj: Blog SCS Software
České hry Euro Truck Simulator 2 Novinka Aktualizace Euro Truck Simulator 2 omlazuje Hannover, přidává senzory deště a další drobnosti

Aktualizace Euro Truck Simulator 2 omlazuje Hannover, přidává senzory deště a další drobnosti

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 6. 2022 17:57

Právě dnes byla spuštěna betaverze nové aktualizace Euro Truck Simulator 2 od českého studia SCS Software. Verze 1.45 přinese pár zajímavých novinek pro virtuální truckery, v čele s přepracovaným Hannoverem, možností vlastnit cisterny nebo automatickým spínámím stěračů.

Reklama


Německá přístavní metropole patřila k nejstarším virtuálním městům vůbec, přestavbu tedy nutně potřebovala. Rebuild navazuje na Rakousko, které bylo omlazeno v poslední aktualizaci, a i v tomto případě to autoři vzali od podlahy. Hannover tedy vytvořili v podstatě od píky. Částečně zachován zůstal vnější okruh, samotné centrum je ale úplně nové, a do určité míry unikátní. Zajímavá je třeba oblast Hannover Messe, tedy místního výstaviště, kde probíhá tradiční veletrh průmyslu. Jde tedy o takový industriální ekvivalent Gamescomu. Právě během něj bývají často odhalovány nové modely kamionů nebo přívěsů a dalšího příslušenství, jde tedy o malou poctu místu tak důležitému pro nákladní dopravu.

Podobně jako v sourozeneckém American Truck Simulatoru se seznam koupitelných přívěsů rozšířil i o cisterny a nádrže. Zatím do hry míří klasické cisterny na kapalná paliva a silové cisterny určené pro přepravu sypkých materiálů jako je písek nebo cement. Malé aktualizace se dočkalo DLC s přívěsy Krone, ve kterém najdete dva nové modely, příslušenství nebo dekorativní předměty do kabiny, včetně plyšového medvídka. Ve světě se také objeví autentická továrna Krone.

Zajímavým experimentem jsou speciální intra měst. Pokud zakládáte novou hru v konkrétním městě, bude vám nově představeno efektním prostřihem. Funkce je zatím dostupná jen u přepracovaných sídel, tedy v Rakousku a Hannoveru.

Moderní vozidla jsou často vybavena automatickým senzorem deště, který spíná stěrače v momentě, kdy na čelní sklo skutečně začnou dopadat kapky. To s aktualizací reflektuje i Euro Truck Simulator. V nastavení se objeví zaškrtávací políčko zapínající funkci. Pak stačí přesunout ovládání stěračů do první polohy a hra už se o čištění skla postará sama.

S tím souvisí další nová nabídka v nastavení, díky které je konečně možné skrýt ohyzdné svítící bariéry označující nepřístupné silnice a ulice. V takovém případě je ale třeba dávát pozor na cestu, srážka s neviditelnou bariérou totiž bolí pořád stejně.

Plná verze aktualizace dorazí po vychytání možných much a chybek.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama