Prodeje ponorkového hororu Iron Lung nečekaně vystoupaly. Zřejmě kvůli ztracené ponorce Titan
i Zdroj: David Szymanski
Novinka Prodeje ponorkového hororu Iron Lung nečekaně vystoupaly. Zřejmě kvůli ztracené ponorce Titan

Prodeje ponorkového hororu Iron Lung nečekaně vystoupaly. Zřejmě kvůli ztracené ponorce Titan

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 6. 2023 09:26

Designér David Szymanski na svých sociálních sítích upozornil na to, že jeho osobitý ponorkový horor Iron Lung začal rychle nabírat na popularitě i prodejních číslech. Celkem logicky jde o dopad ostře sledovaného zmizení ponorce Titan, která měla pětici dobrodruhů dopravit až k vraku lodě Titanic.

Reklama

  • Prudce stoupl zájem o ponorkový horor Iron Lung
  • Autor hry to označuje za hodně temnou ironii

Už předevčírem Szymanski upozorňoval na to, že se jeho Iron Lung dostal mezi trendující zmínky na Twitteru. Později pak zveřejnil snímek statistik prodejů na Steamu. Podle nich došlo v posledních dnech k poměrně zásadnímu nárůstu prodejů. Jde sice o růst z jednotek na desítky kopií denně, i tak je to ale velmi zajímavý fenomén.

Iron Lung je experimentální hororový titul z března loňského roku, ve kterém jako pilot miniaturní ponorky brázdíte oceán krve na mimozemském měsíci. Charakteristická je pro něj velmi tíživá a klaustrofobická atmosféra. Na základě hry zároveň vzniká filmová adaptace s populárním youtuberem Markiplierem v hlavní roli.

“Rozhodně vidím v celé té věci s Titanicem černý humor, jenže... Iron Lung byl pro mě tou nejhorší noční můrou, jakou jsem si dokázal představit, a vědomí, že skuteční lidé jsou právě teď v takové situaci, je dost děsivé, i když k tomu vedla jejich vlastní špatná rozhodnutí,” zamýšlí se Szymanski na Twitteru.

Včera jsme vás informovali o jiném herním přesahu. Ztracená ponorka se totiž zřejmě měla ovládat obyčejným ovladačem od Logitechu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama