Hororová hra Iron Lung dostane po úspěchu i vlastní celovečerák. Pracuje na něm youtuber Markiplier a k dispozici máme i první trailer
i Zdroj: Deadline
Novinka Hororová hra Iron Lung dostane po úspěchu i vlastní celovečerák. Pracuje na něm youtuber Markiplier a k dispozici máme i první trailer

Hororová hra Iron Lung dostane po úspěchu i vlastní celovečerák. Pracuje na něm youtuber Markiplier a k dispozici máme i první trailer

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 4. 2023 13:15

Tvůrce YouTube obsahu Mark "Markiplier" Fischbach, který se mezi prvními proslavil skrze své Let’s Playe, oživuje nezávislý horor Iron Lung v akčním filmu. Jak informoval server Deadline, film, který již vstoupil do produkce v texaském Austinu, Markiplier snímek napsal i financoval a vedle herečky Caroline Rose Kaplan si v něm také zahraje.

Reklama

  • Nezávislá hororová hra Iron Lung se dočká filmového zpracování
  • Za tvorbou filmu z prostředí ponorky stojí ve spolupráci s vývojářem hry tvůrce youtuber Mark "Markiplier" Fischbach

Hned na úvod je pochopitelně třeba říct, že Iron Lung je hororová hra z roku 2022, která zaujala řadu fanoušků nezávislé scény. Hra je dílem jediného autora Davida Szymanskiho a odehrává se na mimozemském měsíci, kde navštívíte oceán plný krve. Hráč z pohledu první osoby zprostředkovaně ovládá svou malou ponorku s názvem „Iron Lung“ a snaží se v tomto oceánu přežít a zkoumat v nehostinném prostředí jeho ekosystém. Hráč nemůže ponorku opustit ani vidět ven z průzorů. Jediné, jak se může o okolí dozvědět, jsou zabudované kamery, které mu posílají náhodné snímky okolního oceánu. 

Výše si můžete podívat na první trailer, který vše ze zmíněného převádí do světa filmu. Vše začíná krátkým pohledem do herní kabiny, načež se kamera pozvolna otáčí a celá scéna přechází do hrané verze. 

Pokud by vás navíc při sledování napadlo, že jste o adaptaci možná již někdy slyšeli, pravdou je, že je to klidně možné. Nečekaný náznak, že se film chystá, přišel totiž už v únoru tohoto roku od samotného tvůrce hry. Ve své odpovědi jednomu z fanoušků, označil bezejmenného hrdinu hry jako tzv. "Johna Iron Lunga" a uvedl, že jeho roli nyní převezme Markiplier. 

Ve stejném tweetu tehdy také uvedl, že Andrew Hulshult bude skladatel filmu, což se také potvrdilo. Na druhou stranu, jinde došlo ke změnám. Szymanski například prvně tvrdil, že se ve snímku objeví i youtuber Jacksepticey v roli tzv. „The Fish“, ale později se opravil, když napsal, že namluví "Hlas na reproduktoru č. 2“.

Od tohoto oznámení se sám také podělil ještě o další informace. Zmíněno bylo dále třeba to, že adaptaci zatím osobně staví odděleně od kánonu hry (ačkoli se to prý může změnit) a že její stopáž bude ve výsledku celovečerní, tedy přibližně stejná jako samotná hra. 

Co se týče data vydání, zde se pak dostáváme asi k nejzajímavějšímu faktu celé adaptace: Film je totiž skoro hotov. Sám tvůrce hry totiž již ve zmíněném únoru řekl, že se filmu o jeho hře dočkáme už během léta, přičemž nynější popisek pod trailerem uvádí „již brzy“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama