Přivítejte novou Yakuzu. Díl s podtitulem The Man Who Erased vyjde ještě letos a zamíří na obě generace konzolí
i Zdroj: Ryu Ga Gotoku Studio
Novinka Přivítejte novou Yakuzu. Díl s podtitulem The Man Who Erased vyjde ještě letos a zamíří na obě generace konzolí

Přivítejte novou Yakuzu. Díl s podtitulem The Man Who Erased vyjde ještě letos a zamíří na obě generace konzolí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 6. 2023 10:00

Ani toto léto není chudé na splněné spekulace. Poté, co přes PlayStation Store dostaly na oči hráčů takřka všechny podrobnosti o novém spin-offu série Yakuza, došlo na potvrzení, že titul vyjde ještě letos. Titul Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, které vyvíjí studio RGG, vyjde 9. listopadu, přičemž navštíví Xbox One, Xbox Series, PS4, PS5 a PC.

Reklama

  • Na Summer Game Festu se potvrdil další spin-offu série Yakuza
  • Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name vyjde 9. listopadu
  • Titul bude dostupný pro tuto i starší generaci konzolí a bude stát 50 eur

Příběh se odehrává mezi hrami Yakuza 6 a Yakuza: Like A Dragon a sleduje původního protagonistu série Kazumu Kiryu poté, co předstíral vlastní smrt, aby ochránil svou rodinu. Pod novým jménem Joryu se vrací k životnímu stylu svého předchozího zaměstnání, protože ho tajemná postava donutila vystoupit z úkrytu. Like A Dragon Gaiden se po více tahovém Like A Dragon taktéž vrací k akčnímu souboji. Kiryu má nyní spoustu nových pohybů, které může uplatnit, kupříkladu přitahování předmětů k sobě, přičemž používat může i své staré dobré útočné pohyby.

Ve výpisu hry je také uvedeno, že vedle příběhové kampaně bude k dispozici i lokální kooperace pro dva hráče. Ani to ovšem není vše. Jelikož je hra znovu vydána jak na tuto, tak i minulou generaci konzolí, bylo rovněž oznámeno, že všechny PS4 verze půjde zdarma upgradovat na PS5. Hráči, kteří vlastní verzi hry ve formě disku vloží tedy tento disk do mechaniky PS5 pokaždé, když budou chtít hrát; zatímco hráči, kteří PS4 verzi vlastní digitálně, budou novou verzi stahovat z obchodu PS Storu. 

Jediní, kdo upgrade bez příplatku tak nezískají, jsou podle běžné zvyklosti majitelé diskové verze PS5, kteří si pořídí hru jakožto disk pro PS4.

Pokud by vás nad rámec tohoto stručného popisu zajímalo něco navíc, v kalendáři si určitě zakroužkujte datum 15. června, neboť právě tehdy dorazí přenos, kde se o hře (a možná i celé sérii jako celku) zřejmě dozvíme něco více. Studio RGG v současné době totiž nepracuje jen na spin-offu, ale také na dalším hlavním díle (tentokrát s číslovkou osm), který příběhově naváže na Yakuza: Like a Dragon.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama