Příliš velké sousto. Studio TeamKill Media vysvětluje, proč odpískalo PS4 verzi střílečky Quantum Error
i Zdroj: TeamKill Media
Quantum Error Novinka Příliš velké sousto. Studio TeamKill Media vysvětluje, proč odpískalo PS4 verzi střílečky Quantum Error

Příliš velké sousto. Studio TeamKill Media vysvětluje, proč odpískalo PS4 verzi střílečky Quantum Error

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 9. 2023 11:00

Studio TeamKill Media dle původních plánů chtělo naservírovat Quantum Error i majitelům konzolí PlayStation 4, nakonec se ale rozhodlo, že se do portu vůbec pouštět nebude. Nyní se dozvídáme, proč se tak stalo.

Reklama

  • Micah Jones nastínil, proč Quantum Error nedorazí na PS4
  • S portem by bylo příliš mnoho práce, šlo by o kompletní předělávku
  • Autoři se nyní soustředí na přípravu verzí pro PC a Xbox Series

K odpískanému portu se vyjádřil spoluzakladatel studia Micah Jones v rozhovoru pro magazín Gaming Bolt. Verze pro PlayStation 4 by podle něj vyžadovala obrovské množství práce, jelikož by se studio muselo pustit do kompletní předělávky.

Vývoj soulsovky Lies of P je dokončen. Hotovo mají i autoři Quantum Error
i Zdroj: Neowiz Games

Vývoj soulsovky Lies of P je dokončen. Hotovo mají i autoři Quantum Error

Během září by měla vyjít soulsovka z produkce společnosti Neowiz. Nyní se zdá, že autoři vše stíhají podle plánu, žádné…

9. 8. 2023 15:20

Jeden příklad za všechny – autoři by hru museli „obohatit” o nejméně 150 načítacích obrazovek, které v PS5 verzi vůbec nejsou. Dále by chybělo globální osvětlení, což by významně zacloumalo s grafikou. Vývojáři by museli přepracovat nespočet assetů, na přetřes by přišly i souboje s bossy kvůli optimalizaci načítání. A hra by si nakonec na disku paradoxně ukousla více volného místa.

„Pro PS4 byly vytvořeny úžasné a krásné hry, ale to je právě ono – byly vytvořeny pro PS4. Nemohli jsme věci jen tak vypnout a mít verzi pro minulou generaci,” prohlásil, přičemž dodal, že by příprava portu vyžadovala obrovské množství času a zapojení početného týmu. A to si studio bohužel nemůže dovolit. 

Quantum Error bude k dispozici od 3. listopadu na konzoli PlayStation 5. Chystají se také verze pro PC a konzole Xbox Series, ty jsou však zatím bez termínu vydání.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama