Překvapení pro české fanoušky: Slavia Praha bude v EA Sports FC 24 hned dvakrát
i Zdroj: SK Slavia Praha / FIFA 23 press kit
Kuriozity EA Sports FC 24 Novinka Překvapení pro české fanoušky: Slavia Praha bude v EA Sports FC 24 hned dvakrát

Překvapení pro české fanoušky: Slavia Praha bude v EA Sports FC 24 hned dvakrát

Jakub Fišer

Jakub Fišer

30. 8. 2023 09:30

EA Sports FC 24, nástupce videoherní série FIFA, je zhruba měsíc od ostrého vydání a aktuálně probíhá uzavřená beta verze pro spřátelené testery. Díky jejich sdílnosti však na internet uniká mnoho zajímavých informací.

Reklama

  • Podle dostupných informací to vypadá, že EA Sports FC 24 nabídne nový ženský tým
  • Bude jím SK Slavia Praha a půjde o vůbec první ženský český tým v historii hry

Najmě pro českého fotbalového fanouška (či fanynku) je zajímavou zprávou, že tuzemský fotbal bude mít v FC 24 ještě jednoho klubového zástupce – nad rámec českého nároďáku a trojlístku nejlepších klubů Sparta, Slavia a Viktoria Plzeň.

YouTube kanál DownToSpawn, který se únikům ze série FIFA, respektive EA Sports FC věnuje, zveřejnil seznam nových ženských klubů, které ve hře zamíří do sekce Zbytek světa. Patří sem Glasgow City F.C., Ajax Amsterdam, Benfica Lisabon, švédský FC Rosengård, FC Curych a nakonec také ženský oddíl SK Slavia Praha.

Pro ověření jsme kontaktovali vedení pražského fotbalového klubu, zatím bez odezvy. Přítomnost českého ženského týmu by však dávala smysl, Slavia totiž pravidelně hraje UEFA Ligu mistryň. V kvalifikačních kolech se letos nachází z českých zástupců také Sparta a Slovácko.

Kromě šesti uvedených týmů přibude v rámci mužského Zbytku světa egyptský celek Al-Ahly SC, který byl součástí již několika předchozích ročníků.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama