Předělávka skladby z Kirby Superstar získala ocenění Grammy
i Zdroj: USgamer
Kirby Superstar Ultra Novinka Předělávka skladby z Kirby Superstar získala ocenění Grammy

Předělávka skladby z Kirby Superstar získala ocenění Grammy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 4. 2022 14:27

V americké metropoli Las Vegas proběhl 64. ročník slavnostního udílení hudebních cen Grammy. Ikonické gramofonové sošky sbíral pianista Jon Batiste, skupina Silk Sonic nebo mladý objev Olivia Rodrigo, ocenění ale získala i skladba s výrazně herní stopou. Duo Charlie Rosen - Jake Silverman získalo cenu za své aranžmá skladby Meta Knight’s Revenge, melodie známé hráčům Kirby Superstar z roku 1996.

Reklama

  • Aranžmá skladby z Kirby Superstar získalo Grammy
  • Jde o teprve druhou herní skladbu, která vyhrála ocenění

Za zpracováním stojí takzvaný 8-Bit Big Band, početný orchestr specializovaný na vysoce kvalitní přepracování soundtracků z klasických her. Právě jejich podání Meta Knight’s Revenge zvítězilo v kategorii nejlepšího “aranžmá, instrumentální nebo a capella”. Ta patří k méně významným, cena byla tedy předána ještě před samotným slavnostním večerem, kdy se rozhoduje o nejostřeji sledovaných kusech.

Jde o historicky druhou herní hudbu se soškou Grammy. V roce 2011 zvítězila skladba Baba Yetu z čtvrté Civiliazce v kategorii “nejlepšího instrumentálního aranžmá doprovázejícího vokály”. Civilization 4 sice vyšla už v roce 2005, skladba se ale o čtyři roky později v předělávce dostala na album Christophera Tina. Právě tato verze pak ocenění získala.

Magazín Verge vedle toho připomíná, že nominaci získal například artový titul Journey v kategorii soundtracků (kde se překvapivě hry vůbec neobjevují). V roce 2012 jej ale porazil hudební doprovod snímku The Girl with the Dragon Tattoo.

Růžové stvoření Kirby se v současnosti dočkalo pokračování s podtitulem Forgotten Land.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama