Hráči žádají vrácení peněz za prémiový drahokam v Diablo: Immortal. Měl zavádějící popisek
i Zdroj: Blizzard / Diablo Immortal press kit
Mobilní hraní Diablo Immortal Novinka Hráči žádají vrácení peněz za prémiový drahokam v Diablo: Immortal. Měl zavádějící popisek

Hráči žádají vrácení peněz za prémiový drahokam v Diablo: Immortal. Měl zavádějící popisek

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 10. 2022 08:39

Studio Blizzard naštvalo část fanoušků svého kontroverzního mobilního titulu Diablo: Immortal. Ve hře se totiž objevil gem legendární úrovně, který nesl zavádějící popisek a mátl tak hráče, kteří za něj často utratili skutečné peníze. Studio sice chybu opravilo a omluvilo se, fanoušci ale nyní žádají vrácení peněz.

Reklama

  • Jeden z legendárních posilujících drahokamů v Diablo: Immortal měl zavádějící popisek
  • V praxi je méně účinný, než naznačoval
  • Hráči za něj ale často utratili v přepočtu tisíce korun, teď žádají náhradu

Konkrétně šlo o drahokam Blessing of the Worthy. Ten na první pohled patřil k velmi užitečným vylepšením postavy. Popisek totiž sliboval, že nositel má při zásahu od nepřítele 20% šanci na vyvolání odvetného úderu ve výši 12 % maximálního zdraví. S dalšími vylepšeními pak mohla schopnost udílet poškození až ve výši 28 % maximálního zdraví. To je například u povolání Barbarian, disponující velkou zásobou zdraví, velmi solidní zásah.

Hráči si ale všimli, že se na úrovni vylepšení 3 popisek mění z “maximálního” na “současné” zdraví. Magazín PCGamesN připomíná, že to je třeba u Barbariana dost zásadní problém, protože v jeho případě často hráči používají schopnosti udržující postavu živou i při velmi nízkém zdraví. Výsledné poškození je tedy celkem nízké. Tímto způsobem ale vylepšení funguje celou dobu, jen na nižších úrovních nese špatný popisek.

Komunitní manažer hry SinfulScribe se na subredditu Diablo Immortal fanouškům omluvil a avizoval, že se do hry chystá menší aktualizace se správným popisem. Drahokam tak v praxi není tak užitečný, jak se původně mohlo zdát.

Ještě větší problém je ale ten, že byl kámen součástí balíčku vylepšení dostupného za skutečné peníze v herním obchodě. V něm lze také nalézt vylepšující bundly. Dle PCGamesN je pro čtvrtou úroveň drahokamu (což ani není ta nejvyšší) je nutné nakoupit balíčky dohromady za 160 dolarů, v přepočtu necelé 4 tisíce českých korun.

To je v případě vylepšení s chybným popisem celkem zásadní přešlap. Hráči nyní žádají vrácení peněz nebo jinou náhradu, studio se ale kromě omluvy k situaci nijak nevyjádřilo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama