Počítačová verze The Last of Us Part I čelí ostré kritice. Údajně jde o odfláknutý port
i Zdroj: Naughty Dog / Sony Interactive Entertainment
The Last of Us: Part I Novinka Počítačová verze The Last of Us Part I čelí ostré kritice. Údajně jde o odfláknutý port

Počítačová verze The Last of Us Part I čelí ostré kritice. Údajně jde o odfláknutý port

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 3. 2023 11:31

Studio Naughty Dog po letech konečně vydalo jeden z nejoceňovanějších titulů všech dob, The Last of Us, i na počítačích. Zřejmě tak chtělo zpečetit velmi úspěšná vydání God of War nebo Horizon Zero Dawn, plán ale dostal hned v den vydání trhliny. Vydaný titul je totiž ve velmi špatném technickém stavu.

Reklama

  • The Last of Us Part I na Steamu čelí kritice
  • Hráči si stěžují na příšerný technický stav
  • Hra se má sekat, padat, být neovladatelná, stahovat obří objemy dat a přetěžovat procesor

Na Steamu si hra odnáší souhrnné hodnocení “Spíše záporné”. Hráči si v recenzích stěžují na celou řadu velmi vážných technických prohřešků. Titul se údajně pomalu načítá, seká, padá, stahuje velmi pomalu absurdně velký balík shaderů (které nicméně nejsou pro hraní nutné), zasekává pohyb myši a zároveň nepřirozeně vytěžuje výkon procesoru na úkor grafického čipu. I velmi výkonné sestavy tedy mají s hraním problém.

Počítačová verze The Last of Us Part I čelí ostré kritice. Údajně jde o odfláknutý port
i Zdroj: Steam / Snímek obrazovky

O portování oblíbené postapokalyptické akce se postaralo studio Iron Galaxy, které nechvalně proslulo mizernými portem Batman: Arkham Knight. Konkrétní důvod pro špatný technický stav sice neznáme, na internetu se ale intenzivně spekuluje nad kombinací několika okolností. Problémem má být především to, že byl vývoj uspěchán kvůli vydání co nejblíže seriálové adaptaci a s tím souvisejícímu zvýšenému zájmu o značku The Last of Us. Zmíněné studio Iron Galaxy pak mělo být přizváno spíše jako podpůrná síla na pomoc internímu týmu Naughty Dog. Nakonec ale evidentně nezbyl čas na to, aby hra vyšla v obstojném stavu.

Technické problémy se přitom nevyhly ani starším portům původních exkluzivit Sony. Dobře neběžel Horizon ani kolekce Uncharted. Problémy ale nikdy nebyly natolik vážné.

Studio už na sociálních sítích oznámilo, že o komplikacích ví a pracuje na jejich nápravě. Je to škoda o to větší, že hra jako taková je stále hodnocena pozitivně a její emotivní příběh si konečně vychutnávají i hráči na počítačích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama