Žádné speciální efekty. V seriálu The Last of Us si zahrála skutečná žirafa a opuštěná nemocnice
i Zdroj: HBO / Tisková zpráva
Novinka Žádné speciální efekty. V seriálu The Last of Us si zahrála skutečná žirafa a opuštěná nemocnice

Žádné speciální efekty. V seriálu The Last of Us si zahrála skutečná žirafa a opuštěná nemocnice

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 3. 2023 09:45

V závěrečné epizodě první sezóny seriálové adaptace postapokalyptické akce The Last of Us se objevila jedna z nejikoničtějších scén původní hry. Ústřední dvojice hrdinů v ní obdivuje divoký život obývající ruiny Salt Lake City, konkrétně stádo volně putujících žiraf, původně zřejmě z místní zoologické zahrady. Produkční designér seriálu John Paino v rozhovoru pro magazín Variety odhalil, že šlo o skutečná zvířata.

Reklama

  • Poslední epizoda první sezóny The Last of Us byla pro štáb velkou výzvou
  • Použil skutečné žirafy i opuštěnou nemocnici

Na uměle vytvořené scéně ruin města se tak pohybovaly skutečné žirafy. Produkce se pro tuto variantu rozhodla prý především kvůli úspoře času. Pozvat na scénu skutečná zvířata a jejich cvičitele je paradoxně levnější a jednodušší, než je vytvářet pomocí počítačových efektů. Ty naopak vytvořily balkon, na kterém postavy stojí.

Jako seriálové Salt Lake City posloužilo kanadské město Calgary a žirafy pocházely z místní zoologické zahrady. Štáb prý téměř dva měsíce pravidelně zvířata obestavoval zelenými panely, aby si zvykla na pohyb po filmové scéně a při natáčení byla maximálně klidná. Důležité také bylo, aby se žirafy nechaly v klidu krmit úplně cizími lidmi (tedy Bellou Ramsey a Pedrem Pascalem).

To nicméně neznamená, že by scéna jako taková byla z hlediska efektů jednoduchá na vytvoření. "Trenéři se je snažili přimět, aby jedli z cizí ruky. Takže když Ellie a Joel přijdou k výběhu, je to skutečná žirafa, která jí větve. To je hollywoodská magie Alexe (Wanga, šéfa vizuálních efektů), který žirafy izoloval a umístil je na scénu. To bylo asi nejsložitější skládání scény, kulis a počítačových efektů, na kterém jsem kdy pracoval." vysvětlil Paino.

Jak filmaři přivedli k životu bloatera v páté epizodě seriálu The Last of Us? Stačil vysoký herec a 40 kilo převleku
i Zdroj: HBO

Jak filmaři přivedli k životu bloatera v páté epizodě seriálu The Last of Us? Stačil vysoký herec a 40 kilo převleku

Netradičně už na konci minulého pracovního týdne vyšla nová epizoda seriálové adaptace The Last of Us. Ta byla posunuta…

13. 2. 2023 10:49

Zajímavé je, že prakticky vytvořenou kulisou byla i samotná nemocnice, ve které se odehrává závěrečný šokující akt příběhu The Last of Us. Místo pracného budování umělé scény štáb použil skutečnou opuštěnou nemocnici nedaleko Calgary. Tu pak vyzdobil tak, aby více připomínala její herní předlohu včetně pečlivé práce s nasvětlením.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama