Po úspěšném získání studia Haven dokončuje Sony i akvizici Bungie
i Zdroj: Sony / Bungie
Novinka Po úspěšném získání studia Haven dokončuje Sony i akvizici Bungie

Po úspěšném získání studia Haven dokončuje Sony i akvizici Bungie

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 7. 2022 11:25

Společnost Sony oznámila po uzavření akvizice studia Haven také dokončení akvizice studia Bungie, vývojářů prvních dílů Halo a série Destiny. Navzdory dokončení obchodu však Sony zatím neoznámila žádné plány, na čem bude studio nyní pracovat. I nadále proto platí původní slova o nezávislosti týmu pronesená během ledna.

Reklama

  • Sony dokončuje nákup a oficiálně vítá Bungie do studií PlayStationu
  • Tvůrci Destiny si stále zachovávají autonomii, která jim byla přislíbena

Nákup studia Bungie měl podle původních informací vyjít Sony na zhruba 3,6 miliardy dolarů, což v někdejším přepočtu odpovídalo asi 78 miliardám korun. V materiálech k akvizici se však nyní zmiňuje částka o něco vyšší. Zaokrouhleně se jedná o 3,7 miliardy dolarů, což při současném kurzu činí téměř 90 miliard korun. Podle starších slov prezidenta společnosti Sony Jima Ryana však ani miliardové výdaje nejsou překážkou dalšího růstu. Již v lednu vyjádřil proto přání rozšířit PlayStation Studios o další zkušené týmy.

V rozhovorech též opakovaně zaznívalo, že si Bungie ponechá tvář tvůrce her nevázaného na jedinou platformu a že své tituly bude dále vydávat samostatně. Sony posléze ještě upřesnilo, že akvizice měla pomoci hlavně s tím, aby se PlayStation jako celek stal více multiplatformním. Pomoci mu mají prý nové live-service hry, kterých má Sony s výpomocí Bungie plánovat do roku 2026 celkem deset.

Samo Bungie má podle starších i nových zpráv také pracovat na více projektech současně. Jedním z nich je údajně mobilní Destiny vznikající ve spolupráci s čínským NetEase, zatímco druhým nová IP, k jejímuž debutu má dojít do roku 2025.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama