PlayStation propustí 8 % svých zaměstnanců. Vyhazovy se týkají i Naughty Dog a Insomniac Games
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka PlayStation propustí 8 % svých zaměstnanců. Vyhazovy se týkají i Naughty Dog a Insomniac Games

PlayStation propustí 8 % svých zaměstnanců. Vyhazovy se týkají i Naughty Dog a Insomniac Games

Dominik Tománek

Dominik Tománek

27. 2. 2024 15:30 4

Japonský gigant PlayStation se chystá propustit přibližně 900 svých zaměstnanců po celém světě, což představuje asi 8 % celkové pracovní síly.

Reklama

Současný prezident a generální ředitel SIE (Sony Interactive Entertainment) Jim Ryan, který příští měsíc odstoupí, oznámil rozsáhlé propouštění napříč PlayStationem a uvedl, že se jedná o „nesmírně těžké rozhodnutí“. Nejvíce postižené bude PlayStation London Studio., které bude zcela uzavřeno. To bylo známé především díky několika titulům ze série SingStar a kompilaci PlayStation VR Worlds. PlayStation dohromady opustí přibližně 900 lidí, což představuje snížení počtu zaměstnanců přibližně o 8 %. 

Hermen Hulst, šéf PlayStation Studios, v samostatném sdělení potvrdil, že vedle nizozemského studia Guerrilla jsou postižena také americká studia Insomniac Games a Naughty Dog. Celkově ale budou ovlivněni zaměstnanci po celém světě. 

Po pečlivém zvážení a mnoha diskusích s vedením společnosti, které probíhaly několik měsíců, se ukázalo, že je třeba provést změny, abychom mohli pokračovat v růstu firmy a rozvoji společnosti, uvádí Ryan v interním e-mailu zaměstnancům PlayStation. Museli jsme ustoupit, podívat se na naše podnikání komplexně a posunout se vpřed se zaměřením na dlouhodobou udržitelnost společnosti a poskytování těch nejlepších možných zážitků pro naši komunitu.

Propouštění přichází jen několik dní poté, co se společnosti nepodařilo splnit plán prodejů PS5, což vedlo k poklesu ceny akcií o 10 miliard dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama