PlayStation 6 údajně nabídne zpětnou kompatibilitu díky čipům od AMD
i Zdroj: Sony
Novinka PlayStation 6 údajně nabídne zpětnou kompatibilitu díky čipům od AMD

PlayStation 6 údajně nabídne zpětnou kompatibilitu díky čipům od AMD

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

Objevily se první informace ohledně další generace konzolí z dílny společnosti Sony. Podle všeho pokračuje ve spolupráci s AMD, s Intelem se nedohodla.

Reklama

  • Agentura Reuters tvrdí, že Sony jednala s Intelem o zajištění čipů pro PS6
  • Kvůli ceně a zpětné kompatibilitě však dala přednost AMD

Společnost Sony nedávno oficiálně představila výkonnější model konzole PlayStation 5, už nyní se však začíná diskutovat také o další generaci. První detaily přináší zpráva agentury Reuters.

Ta na základě informací od tří zdrojů tvrdí, že Sony už pomalu chystá konzoli PlayStation 6. Podle všeho bude osazena čipy od AMD, které byly použity i v případě PS4 a PS5. Sony údajně jednala také s Intelem, v roce 2022 ale nakonec uzavřela smlouvu s AMD kvůli plánované zpětné kompatibilitě s tituly uvedenými na předešlých konzolích. 

Analytik vysvětluje, proč je konzole PS5 Pro tak drahá
i Zdroj: Sony

Analytik vysvětluje, proč je konzole PS5 Pro tak drahá

Analytik společnosti Ampere Analysis je přesvědčen, že silnější verze konzole PS5 Pro se bude velmi dobře prodávat, a to i…

Pokud by totiž sáhla po čipech od společnosti Intel, muselo by dojít k dodatečné optimalizaci, což by pochopitelně vyžadovalo další investice. Zpráva navíc zmiňuje, že během jednání došlo k neshodám ohledně ceny čipů. 

Agentura situaci popisuje jako obrovskou ránu pro Intel, jelikož přišel o příjmy v řádech miliard dolarů. „S tímto výkladem rozhodně nesouhlasíme, ale nebudeme komentovat žádné současné ani potenciální rozhovory se zákazníky,“ odpověděl Intel na žádost o komentář, přičemž zdůraznil, že vede zdravý byznys a o zákazníky nemá nouzi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama