Plat ředitele Activision Blizzard Bobbyho Koticka je opět terčem kritiky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Plat ředitele Activision Blizzard Bobbyho Koticka je opět terčem kritiky

Plat ředitele Activision Blizzard Bobbyho Koticka je opět terčem kritiky

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 6. 2021 13:16

Platy manažerů z nejvyšších pozic jsou častým tématem a terčem kritiky nejen v herním průmyslu. Pokud bychom ale měli vypíchnout jednoho ředitele, jehož plat komunita rozebírá snad každý rok, bude to ředitel Activision Blizzard Bobby Kotick. Ten si každý rok přijde na desítky milionů dolarů, jen za poslední čtyři roky vydělal téměř sto milionů dolarů.

Reklama

  • Bobby Kotick je opět terčem kritiky
  • I přes snížení platu na polovinu jej kritizuje investiční odborový svaz CtW
  • Kromě výše se mu nelíbí i krátká doba, po kterou je plat snížen

Zatímco v minulosti akcionáři naléhání odborů CtW (které se dle svých slov snaží o rovné podmínky a zlepšení pozice akcionářů) ignorovali, v dubnu letošního roku se Kotick společně s akcionáři dohodl na ukrojení poloviny odměn i základního platu. Díky tomu si Kotick přijde “jen” na 875 tisíc dolarů v rámci platu a až 200 procent dodatečných odměn. 

Ani to ale není pro CtW dostatečné a v novém dokumentu kritizuje nejen výši platu, ale také rozhodnutí kompenzačního výboru. CtW tvrdí, že rozhodnutí o snížení platu je platné pouze na dva roky, v roce 2023 si tak může Kotick opět zažádat o zvýšení.

Kde je vlastně zakopaný pes? V samotných akcionářích. Ti totiž nemají s výší odměn problém a v minulosti pro astronomické bonusy hlasovalo více jak 90 % z nich. Vzhledem k výsledkům společnosti, které jsou rok od roku lepší a ceny akcií se zvedají, se tak neočekává, že by akcionáři chtěli ředitele a nejspíše i původce úspěchu trestat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama