Phil Spencer sní o návratu k sériím jako je Starcraft nebo Warcraft. Zatím ale nemá žádný vliv
i Zdroj: Xbox
Byznys Novinka Phil Spencer sní o návratu k sériím jako je Starcraft nebo Warcraft. Zatím ale nemá žádný vliv

Phil Spencer sní o návratu k sériím jako je Starcraft nebo Warcraft. Zatím ale nemá žádný vliv

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 11. 2022 09:41

Šéf značky Xbox Phil Spencer se v rozhovoru pro magazín Wired rozpovídal o možné budoucnosti tvorby společnosti Activision Blizzard, která v případě úspěšné akvizice přejde právě pod křídla Microsoftu. Naznačil, že se mu velmi líbí představa návratu sérií Starcraft nebo Warcraft. Zmiňoval je ale velmi opatrně, nechce totiž dělat sliby, které by nemohl splnit a sám uvedl, že na rozhodování ve firmách nemá žádný vliv.

Reklama

  • Phil Spencer tvrdí, že by se mu líbil návrat sérií Starcraft a Warcraft
  • Upozorňuje však, že zatím nemůže ani nic navrhovat

Odpovídal na dotaz redaktora, kterého zajímalo, jestli se vedle Call of Duty v rámci probíhající akvizice Activisionu mluví i o dalších RTS (rozhovor se primárně točil kolem Age of Empires), například o Starcraftu.

“Takže je tohle všechno jenom o povídání a představování si možností, ale máte naprostou pravdu. Nejde jen o Starcraft, ale i o Warcraft, pokud se bavíme o odkazu RTS her, konkrétně od Blizzardu. V současnosti nemám žádné konkrétní plány, protože se do toho prostě nemůžu pustit a spolupracovat s týmy. Ale Starcraft byl klíčový moment pro vývoj herního průmyslu, že? Z pohledu esportu, z pohledu RTS na konzolích i z pohledu vyprávění příběhů v rámci žánru,” zamyslel se Spencer.

Dle Phila Spencera jsou diskuze s regulátory "férové", stále věří, že akvizice Activision Blizzard bude schválena
i Zdroj: Wall Street Journal

Dle Phila Spencera jsou diskuze s regulátory "férové", stále věří, že akvizice Activision Blizzard bude schválena

Ředitel Xboxu Phil Spencer se poslední dobou dostává často nejen do našich novinek. Na jedné straně bojuje s PlayStationem,…

31. 10. 2022 10:29

Dále naznačil, že by si rád sedl s manažery v Activisionu, Blizzardu i Kingu a probral s nimi možnost návratu k některým spícím sériím. Závěrem svou odpověď shrnul s tím, že v současnosti nic takového udělat nemůže, ale chtěl by se oživováním kultů zabývat, až k tomu dostane příležitost.

Akvizice Activision Blizzard je stále ve fázi schvalování antimonopolními úřady z celého světa. I když se postupně objevují menší komplikace a proti obchodu vytrvale zbrojí konkurenční PlayStation, sám Phil Spencer opakovaně vyjadřuje víru v to, že se Activision nakonec součástí Microsoftu stane. Fanoušci RTS by na tom nakonec mohli vydělat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama