Patch pro Resident Evil Village řeší problémy s protipirátskou ochranou
i Zdroj: Hrej.cz
Resident Evil Village Novinka Patch pro Resident Evil Village řeší problémy s protipirátskou ochranou

Patch pro Resident Evil Village řeší problémy s protipirátskou ochranou

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 7. 2021 16:00 1

Společnost Capcom připravila pro hráče Resident Evil Village na počítačích aktualizaci, která by měla řešit nejpalčivější problémy. Po zjištění, že za záhadné trhání a škubání hry může kombinace interního zabezpečení Capcomu a technologie Denuvo se autoři jali problémy řešit. Kromě toho patch přidává podporu technologie FidelityFX od AMD.

Reklama

  • Aktualizace Resident Evil Village řeší problémy PC verze
  • Optimalizace DRM by měla odstranit škubání
  • Zároveň přibyla podpora FidelityFX

Patch vyšel již dnes, hráči na Steamu ho tedy mohou ozkoušet v praxi. Oficiální účty na sociálních sítích lákají na lepší výkon hry, ke kterému vedla optimalizace antipirátských technologií. Je o reakci na události z minulého týdne, kdy crackerská komunita zjistila, že při odstavení zabezpečení hra najednou běží výrazně lépe. Tuto skutečnost následně potvrdili například specialisté z Digital Foundry. Autoři tak byli donuceni problém řešit.

Zatím není jasné, zda došlo ke kompletnímu řešení problému, nebo budou další aktualizace stav ještě zlepšovat.

Vedle toho balíček obsahuje podporu FidelityFX Super Resolution společnosti AMD. Jde o formu upscalování obrazu, která by měla konkurovat DLSS od Nvidie. V praxi by měla technologie výrazně zvýšit snímkovou frekvenci při zachování obrazové kvality. Podobně jako DLSS je hra renderována v nižším rozlišení (například FullHD) a funkce následně dopočítává pixely pro vytvoření uvěřitelné iluze vyššího rozlišení. Na rozdíl od DLSS ale FSR nevyužívá strojového učení a lze ho aplikovat na jakoukoliv hru bez nutnosti “přípravy” technologie.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama