Oznámení NBA 2K24 je tu. Na obalu zazáří Kobe Bryant a ve hře i cross-play. Ne však pro každou platformu
i Zdroj: Visual Concepts / 2K
Novinka Oznámení NBA 2K24 je tu. Na obalu zazáří Kobe Bryant a ve hře i cross-play. Ne však pro každou platformu

Oznámení NBA 2K24 je tu. Na obalu zazáří Kobe Bryant a ve hře i cross-play. Ne však pro každou platformu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 7. 2023 08:10

Podobně jako každý rok: vývojářské studio Visual Concepts a vydavatel 2K oznámili novou hru ze série NBA 2K. Hra s příznačným názvem NBA 2K24 se objeví na trhu 8. září a vyjde na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Nintendo Switch a PC. Půjde o první díl mající cross-play, ačkoli omezený jen pro konzole nové generace.

Reklama

  • Společnost 2K oznámila letošní ročník basketbalové série NBA 2K
  • Hra vyjde na podzim a ve většině regionů bude dostupná ve trojici edic
  • Na přebalu se objeví Kobe Bryant a sama hra přinese nově i cross-play mezi PS5 a Xbox Series

Okolnosti kolem cross-playe prozradilo prvním trailerem samotné 2K. Spolu s ohlášením hry zde totiž potvrdilo, že sdružený multiplayer bude dostupný jen na aktuální generaci konzolí (PS5 a Xbox Series), ale ne ostatních platformách, včetně PS4, Xbox One, Nintendo Switch a PC. 

Na obálce hry se tentokrát objeví basketbalista Kobe Bryant, 18násobný účastník soutěže All-Star, 5násobný šampion NBA a 2násobný MVP finále. Jeho obličej se objeví u edice Kobe Bryant Edition (ekvivalent standardní edice) a její dražší verze Black Mamba Edition. Nejvyšší edice, která bude rovněž stát nejvíce, bude nakonec pojmenována u výročí série jako 25th Anniversary Edition a bude obsahovat přídavek pro režimy MyTeam a MyCareer.

Na rozdíl od vyšších edic bude cena základní edice taktéž odvislá od konzolové generace. U Kobe Bryant Edition se to projeví tím, že sice zaplatíte „jen“ 60 dolarů na PC, PS4, Xbox One i Switchi, ale už si připlatíte dalších 10 dolarů na PS5 a Xbox Series; kdežto u The Black Mamba Edition to bude bez rozdílu 90 dolarů, resp. 130 dolarů pro 25th Anniversary Edition.

„Když slavíme 25 let série NBA 2K s Kobem Bryantem, připomínáme si jeho odkaz a generační dopad, který měl na basketbal," řekl Greg Thomas, prezident studia Visual Concepts.

Abychom vše uzavřeli, v oznámení se také přidává, že NBA 2K24 bude obsahovat některé novinky, např. režim Mamba Moments. Tento režim bude pro někoho možná už tímto názvem trochu povědomý, jelikož má rekonstruovat některé z Bryantových nejslavnějších výkonů, což je velice podobné jako u staršího režimu The Jordan Challenge v NBA 2K23, resp. NBA 2K11. 

V prohlášení se rovněž uvádí, že NBA 2K24 bude obsahovat "novou převratnou technologii", kterou uvidíme po stránce grafiky. Má jít o tzv. ProPlay, jenž podle vývojářů umožní převod záběrů z reálného vysílání soutěže NBA do NBA 2K24, a umožní tak uvěřitelnější zpracování hráčů i jejich pohybů v rámci hřiště. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama