Outcast 2 se v malebném traileru nechává předvést při průletu nad okouzlující džunglí, úpatím hor i pouští
i Zdroj: THQ Nordic / Appeal Studios
Novinka Outcast 2 se v malebném traileru nechává předvést při průletu nad okouzlující džunglí, úpatím hor i pouští

Outcast 2 se v malebném traileru nechává předvést při průletu nad okouzlující džunglí, úpatím hor i pouští

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 8. 2022 18:50

THQ Nordic zveřejnilo další trailer pro svou chystanou střílečku Outcast 2: A New Beginning, která navazuje na dvě dekády starou legendu prvního dílu. Původní tým, který za ní stál, než dostala remaster a později i remake, se znovu pochlubil domovinou Talanů, jejichž osud použije i pro odkopnutí děje druhého dílu.

Reklama

  • Tvůrci Outcast 2: A New Beginning přinášejí ukázku zaměřenou na boje a otevřenost světa
  • Datum vydání pro nástupce dvě desetiletí starého prvního dílu ovšem stále prozrazeno nebylo

Trailer nese označení Legend of the Ulukaï (část jedna), což je samo o sobě dost vypovídající, že zde bude minimálně část dva. Ulukaï je současně v univerzu hry taktéž už zavedené sousloví, které může být pamětníkům povědomé. V kronice prvního hry šlo o označení „duše esence“, které bylo národem Talonů užíváno pro počastování zachránce světa Adelpha a shodou okolností i vašeho hrdinu. Vy se samozřejmě této role zhostíte znovu, byť tentokrát více ošlehání rukou času. Do rukou dostanete opět postavu Cuttera Sladea, bývalého člena Navy SEAL, který vtipkuje stejně suše a povedeně jako před dvaceti lety, ačkoli i na něm uplynulý čas zanechal jistou stopu.

Pokud přejdeme k náplni videa, nová upoutávka vedle příběhového pozadí klade největší důraz asi na otevřenost světa včetně možnosti letu. K dispozici je jetpack v kombinaci s wingsuitem, což trochu evokuje konkurenční sérii ELEX. V novém traileru se také podíváme na souboje a zbraně, a to společně s jejich různým přizpůsobením pomocí modulů. Tyto moduly si lze zjednodušeně představit jako součástku fungující na dvou principech: jednak pasivně, kdy ovlivňují třeba rychlost palby a udílené poškození, a jednak aktivně, kdy vyslané výstřely mohou např. automaticky nacházet okolní cíle.

Samozřejmě nejde o jediné prostředky, kterými se váš Ulukaï může bránit. Další zahrnují třeba rozličné energetické zbraně pro boj zblízka i na dálku, stejně jako holografický štít po vzoru Jackalů z Halo. Vedle soubojů se ovšem nenechává zahanbit ani působivé grafické zpracování. Hra při pohybu lokacemi vypadá na poměr AA produkce naprosto skvostně, a to zvláště při uvážení rozmanitostí, s jakou je svět zpracován. O to větší škoda je nicméně matná vyhlídka příchodu titulu. Ani rok po oznámení totiž nevíme, kdy se nám titul dostane do rukou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama