Ostré drápy. MSI ukázalo handheld Claw
i Zdroj: MSI
Novinka Ostré drápy. MSI ukázalo handheld Claw

Ostré drápy. MSI ukázalo handheld Claw

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 1. 2024 11:45 3

Na trh s handheldy vstupuje další hráč. Oproti konkurenci nabídne procesor od Intelu, spoléhá také na baterii s nadstandardní výdrží.

Reklama

  • Došlo k představení MSI Claw 
  • Handheld nabídne sedmipalcový displej
  • Baterie by v plné zátěži měla vydržet až dvě hodiny
  • Do prodeje půjde koncem první poloviny letošního roku

Koncem minulého týdne se objevily první náznaky ohledně handheldu od společnosti MSI. V rámci veletrhu spotřební elektroniky CES 2024 již došlo k plnohodnotnému odhalení, takže známe i veškeré detaily.

Sony představila handheld PlayStation Portal a nová sluchátka. Známe i cenu
i Zdroj: Sony

Sony představila handheld PlayStation Portal a nová sluchátka. Známe i cenu

Společnost Sony sice na letošním Gamescomu chybí, to ale neznamená, že by neměla co nabídnout. Důkazem může být bližší…

23. 8. 2023 19:02

Základem je operační systém Windows 11, který zajistí široký výběr z dostupných her. MSI jako první sáhlo po procesoru od společnosti Intel (Core Ultra na architektuře Meteor Lake), čímž se výrazně odlišuje od konkurence. Ta totiž využívá čipy od AMD. 

K dispozici budou hned tři různé varianty, přičemž ta nejvýkonnější bude osazena procesorem Intel Core Ultra 7 155H. Integrovaný grafický čip (ARC) se bude opírat o upscalingovou technologii XeSS, MSI tvrdí, že si hravě poradí s AAA tituly. Zařízení je disponuje 16 GB RAM (dual channel LPDDR5).

Pokud se jedná o baterii, ta by v plné zátěži měla vydržet dvě hodiny na jedno nabití. Chladící systém se opírá o dva větráčky, které jsou až o 50 % větší než v případě konkurence.

Zapomenout nesmíme na sedmipalcový IPS displej s frekvencí 120 Hz a rozlišením 1080p. Největší SSD disk (NVMe M.2 2230 PCIe Gen 4) nabídne prostor pro 1 TB dat.

A kolik za Claw zaplatíte? Cena se v závislosti na modelu bude pohybovat mezi 699 a 799 dolary. Na pultech obchodů bude k dispozici nejpozději koncem první poloviny letošního roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama